Στα «πρασα» επιασε 30χρονο διαρρηκτη ιδιοκτητης σπιτιου

Κατηγορείται για άλλες τρεις διαρρήξεις και μια απόπειρα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 5 διαρρήξεις σε οικίες, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 16 Ιουλίου στην πόλη της Δράμας.
 
Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 30χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. 
 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία, στη Δράμα, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της. 
 
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε επίσης ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 11-7-2015, διέρρηξε άλλες τρεις οικίες, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμα μία, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

28 Σύριους μετέφερε με το φορτηγάκι του  30χρονος συμπατριώτης τους

Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 30χρονος, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι οκτώ υπηκόους Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, από την ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης συνελήφθη ο 30χρονος, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ρουμάνικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρα είκοσι οκτώ άτομα.
 
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 

4 ποτιστικά μηχανήματα και 1 μοτοσυκλέτα έκλεψε 21χρονος σε Καβάλα και Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 4 κλοπές από αγροκτήματα και οικία και 1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2015, σε χωριά της Καβάλας και την πόλη της Ξάνθης.   
 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου και ενός 56χρονου υπηκόου Αρμενίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των  κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 21χρονος, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από τρία αγροκτήματα και από τον αύλειο χώρο οικίας, που βρίσκονται σε χωριά της Καβάλας, τέσσερα ποτιστικά μηχανήματα, συνολικής αξίας 3.600 περίπου ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διέθεσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον 56χρονο.   
 
Από τη συνέχεια της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 21χρονος αφαίρεσε, από την πόλη της Ξάνθης, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα. 
 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα δύο ποτιστικά μηχανήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σημειώνεται ότι ο 21χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.