Στα ορια του το δικτυο υδρευσης της παραλιακης ζωνης

Μικροπροβλήματα από τον αυξημένο φόρτο της τουριστικής περιόδου

Το κύμα επισκεπτών, που προσελκύει πλέον η παραλιακή ζώνη της Ροδόπης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δε θα μπορούσε να μην επιβαρύνει το δίκτυο ύδρευσης που εξυπηρετεί τις ανάγκες των νοικοκυριών των παράκτιων οικισμών. Έτσι, το τελευταίο διάστημα γίναμε αποδέκτες παραπόνων από αναγνώστες μας, αναφορικά με προβλήματα στην ύδρευση που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα νοικοκυριά του Φαναρίου, της Αρωγής και της Μέσης, τα οποία συνίσταντο σε σύντομες διακοπές της υδροδότησης και στη χαμηλή πίεση του νερού, που έβγαινε από τις βρύσες.
 
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, κ. Δημήτρη Καρασταύρου, ο οποίος αναγνώρισε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που η παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής είχε την τιμητική της από επισκέπτες, πράγματι παρουσιάστηκαν ορισμένα μικροπροβλήματα, κυρίως στην περιοχή που τροφοδοτείται από τον υδατόπυργο της Μέσης, εξαιτίας της επιβάρυνσης του δικτύου από την εκτεταμένη χρήση του. «Οι δυνατότητες του δικτύου είναι συγκεκριμένες», σημείωσε, δηλώνοντας πάντως την πεποίθηση ότι κάποιες διακοπές στην υδροδότηση, μικρής διάρκειας, που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες, δεν πρόκειται να επαναληφθούν το επόμενο διάστημα, που αναμένεται να αποφορτιστεί το δίκτυο ύδρευσης.
 
Ο κ. Καρασταύρου υπογράμμισε ότι, αν δεν είχε εκτελεστεί σειρά παρεμβάσεων στην παραλιακή ζώνη τα τελευταία χρόνια, με το φόρτο που έχει πλέον η περιοχή εξαιτίας της αύξησης των τουριστών, η κατάσταση θα είχε γίνει τραγική στο πεδίο της υδροδότησης. Δήλωσε ότι κατανοεί τα όποια παράπονα των κατοίκων και των επισκεπτών για τις δυσλειτουργίες, που παρουσιάζονται, ωστόσο διαβεβαίωσε πως η Επιχείρηση κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει άμεσα και για να βελτιώσει τις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μία νέα γεώτρηση στην περιοχή, αλλά και η αναβάθμιση του μοτέρ στον υδατόπυργο της Μέσης, μέσω του οποίου τροφοδοτούνται οι οικισμοί Μέσης, Γλυφάδας, Αρωγής και Παραλίας Μέσης.
 
Τέλος, στο δίκτυο του Φαναρίου, μετά και από τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, δεν παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα κατά την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Εξαίρεση αποτελεί το πρόβλημα, που εμφανίστηκε τα τελευταία 24ωρα σε έναν αγωγό ύδρευσης, που εξυπηρετεί 4 σπίτια στις παρυφές του οικισμού, λόγω του οποίου από τις βρύσες των αντίστοιχων νοικοκυριών έτρεχε νερό με πολύ χαμηλή πίεση. Για την αποκατάσταση αυτού, χθες εργάστηκε στο επίμαχο σημείο συνεργείο της ΔΕΥΑΚ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.