Στα κιτρινα του Χαρτη Προβλεψης Κινδυνου Πυρκαγιας σημερα η Ροδοπη

Παραμένει η απαγόρευση σε 9 δασικές περιοχές

Κατέβηκε σήμερα κατηγορία η Ροδόπη στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει υψηλός.

Συγκεκριμένα η Ροδόπη, όπως και η υπόλοιπη Θράκη εντάσσεται για την Πέμπτη 24 Αυγούστου στην κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλή). Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι, καύσωνας κλπ).

 Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για την Π.Ε. Ροδόπης ενεργοποιείται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις για αύριο Πέμπτη 24 Αυγούστου, σύμφωνα με την Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, η οποία αφορά τις εξής περιοχές:

  1. Δάσος περιοχής Νυμφαίας Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής.
  2. Δασύλλιο Μέσης, στην παραλιακή ζώνη Μέσης του Δήμου Κομοτηνής.
  3. Χώρος Αναψυχής «Προφήτη Ηλία», περιοχής δυτικά του οικισμού Ιάσμου, του Δήμου Ιάσμου.
  4. Περιαστικό Άλσος Σαπών, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  5. Δασύλλιο περιοχής Τουριστικού Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  6. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Αμπελάκια Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών.
  7. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  8. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Καψάλα Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  9. Δάσος παραλιακής ζώνης Κρυονερίου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Οδηγίες

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά: Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 ή το 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.