Στα ΚΕΠ για τις 2.800 καρτες αλληλεγγυης οι Ροδοπιτες

Ενεργοποιείται από αύριο η επιδότηση σίτισης μέσω του προγράμματος καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης

Έντονη κινητικότητα εμφανίζεται από προχθές στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας, τα οποία έχουν επιφορτιστεί με το έργο της διανομής 145.360 καρτών αλληλεγγύης σε ισάριθμους δικαιούχους για την αγορά τροφίμων, στο πλαίσιο της επιδότησης σίτισης του προγράμματος καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης. Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που δικαιούται ένα άτομο-δικαιούχος του προγράμματος είναι 70 ευρώ το μήνα, για τα ζευγάρια χωρίς παιδιά ανεβαίνει στα 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ, που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το απαραίτητο κονδύλι για την επιδότηση σίτισης θα έχει πιστωθεί από αύριο Παρασκευή, 24 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι, που παρέλαβαν ήδη τις κάρτες αλληλεγγύης, θα μπορούν από αύριο να κάνουν χρήση τους σε όλα τα καταστήματα τροφίμων, που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

1.577 κάρτες αλληλεγγύης διανέμονται από τα ΚΕΠ της Κομοτηνής, της Αιγείρου και του Νέου Σιδηροχωρίου

Στο νομό Ροδόπης οι κάρτες, που διανέμονται από τα κατά τόπους ΚΕΠ, αγγίζουν τις 2.800. Για την ακρίβεια, από τα δύο ΚΕΠ της Κομοτηνής και από εκείνα της Αιγείρου και του Νέου Σιδηροχωρίου θα διανεμηθούν συνολικά 1.577 κάρτες αλληλεγγύης. Σημειώνεται ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, τα ΚΕΠ της Κομοτηνής από τις 21 μέχρι τις 26 Ιουλίου θα διανέμουν κάρτες αλληλεγγύης σε δικαιούχους, που το επώνυμό τους ξεκινάει από τα γράμματα Α έως Μ, ενώ οι δικαιούχοι της κατηγορίας Ν έως Ω θα πάρουν σειρά από τις 27 του τρέχοντος μήνα.

1.210 οι δικαιούχοι επιδόματος σίτισης στους δήμους Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται παράλληλα και οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ των δήμων Αρριανών, Ιάσμου και Μαρώνειας-Σαπών. Από τα τρία ΚΕΠ του δήμου Αρριανών, στης Φιλύρας, των Αρριανών και της Οργάνης, θα διανεμηθούν κατά προσέγγιση 550 κάρτες αλληλεγγύης. Σε 410 υπολογίζονται οι δικαιούχοι του επιδόματος, που θα εξυπηρετηθούν από τα δύο ΚΕΠ του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ενώ τα ΚΕΠ Ιάσμου και Αμαξάδων θα διανείμουν κάρτες αλληλεγγύης περί τους 250 δικαιούχους.

Τι πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ οι δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης

Σημειώνεται ότι για να παραλάβει κανείς την κάρτα αλληλεγγύης, που δικαιούται, οφείλει να προσκομίσει στο οικείο ΚΕΠ την ταυτότητα, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό του ΑΦΜ του. Οφείλει επίσης να παραστεί αυτοπροσώπως, ενώ για την παραλαβή κάρτας δικαιούχου από τρίτο πρόσωπο, είναι απαραίτητη η προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης.

Μόνο για αγορά τροφίμων η κάρτα αλληλεγγύης, στον επόμενο μήνα μεταφέρονται τα ποσά που δεν ξοδεύονται

Αξίζει, τέλος, να διευκρινιστεί ότι τα ποσά, που πιστώνονται μέσω του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση, δεν είναι δυνατόν να ρευστοποιηθούν άμεσα, αλλά προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά τροφίμων. Αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλο το ποσό μέσα στον μήνα, παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα.

Επίκειται η ενεργοποίηση των πιστώσεων για τους δικαιούχους επιδόματος ενοικίου

Πέρα από την επιδότηση της σίτισης, στο ενιαίο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης εντάσσονται επίσης η επιδότηση ενοικίου και η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αιτήσεις, που εγκρίθηκαν σε όλη τη χώρα για την επιδότηση ενοικίου ανέρχονται σε 30.575 και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχες πιστώσεις. Οι δικαιούχοι θα δικαιούνται 9 μηνιαία επιδόματα ενοικίου, με τα ποσά της επιδότησης να ξεκινούν από τα 70 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 200 ευρώ, όπως συμβαίνει και με το πρόγραμμα της σίτισης. 

Στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ η επιδότηση των δικαιούχων ρεύματος

Τέλος, στον τρίτο πυλώνα του προγράμματος καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, εκείνον που αφορά δηλαδή στη δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ρεύματος, έχουν ενταχθεί 89.200 δικαιούχοι επιδότησης σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι δικαιούχοι αυτοί και οι οικογένειές τους αναμένεται να διαπιστώσουν τα οφέλη της συμμετοχής τους στο επίμαχο πρόγραμμα μόλις πάρουν στα χέρια τους τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ. Από τους παραπάνω εξαιρούνται περίπου 5.000 δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν κομμένες παροχές ή έχουν εντοπιστεί λάθη στα ρολόγια τους ή χρωστάνε και πρέπει να ρυθμιστεί η οφειλή τους κ.λπ. Όσοι ανήκουν στην τελευταία κατηγορία καταναλωτών της ΔΕΗ, θα πρέπει προηγουμένως να περάσουν από τα καταστήματα της Επιχείρησης για να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους, και ακολούθως να απολαύουν τα οφέλη της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.