Στα Κασσιτερα Σαπων η ομαδα Συνεργασιας του τοπικου τμηματος ΣΕΟ Κομοτηνης

Για την Λήξη της φετινή Οδηγικής Χρονιάς

Η λήξη της οδηγικής χρονιάς 2016- 2017 γιορτάστηκε από το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κομοτηνής με αρτοκλασία στην αναπαλαιωμένη​ ιστορική  εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην οποία  χοροστάτησαν οι ιερείς Σαπών​ και Αρσακείου.
 
Η ομάδα Συνεργασίας του τοπικού τμήματος ΣΕΟ Κομοτηνής βρέθηκαν σε ένα υποβλητικό περιβάλλον και «σύμμαχο» την μαγική ανοιξιάτικη φύση, ενώ συνέχισαν με την ανάβασή τους στη δασωμένη Κίρκη.
 
Νοικοκυρόσπιτα κατοικημένα, μπαξέδες επιμελημένοι που υπόσχονται την καρποφορία,  ζωογόνος  βιγλάτορας του Ροδοπαίου κάμπου αγκαλιάζει προστατευτικά όλο τον πλούτο της, με την θέα του οποίου τα μέλη της ομάδας δοκίμασαν το κρασί και τα ποιοτικά εδέσματα της Κίρκης, που τους άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
 Στην επιστροφή τους, με θέα  στα αριστερά τους την κορυφογραμμή της Σαμοθράκης, περπάτησαν στα χνάρια των μονοπατιών που οι καμηλιέρηδες μετέφεραν τα «φορτώματα» που ξύλευαν από τον Κιρκά (με τα σαράντα Χάνια) , για να περάσουν από το Σαπσί του Τσελεπί (Σάπες) μέχρι και τη δεκαετία του εξήντα, από τη  «βαθιόστρατα» ανάμεσα στο μύλο και την Αγιά Μαρίνα – όπως έλεγε η γιαγιά –  να περάσουν μετά το  ποτάμι Λίσο και να φτάσει το καραβάνι με τις καμήλες , αργά και υπομονετικά στο παζάρι της Κομοτηνής.
 
Τα μέλη της Ομάδας συνεργασίας ΣΕΟ Κομοτηνής και οι φίλοι του, συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο, αναδεικνύουν και καταξιώνουν με τις επισκέψεις τους κάθε φορά ενδιαφέροντες προορισμούς του τόπου μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.