Στα Ιμαλαια δυο μελη του ΕΟΣ Κομοτηνης

Κατέκτησαν δύο κορυφές και έφτασαν 350 μέτρα από την ασκαρφάλωτη κορυφή Nya Kangri

Στις 21 Ιουλίου επέστρεψε στην Ελλάδα η ορειβατική αποστολή από τα Ινδικά Ιμαλάια, η μικρή ορειβατική ομάδα αποτελούμενη από τους Νικόλαο Κρούπη, Πέτρο Τόλια μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής και Ιωάννη Σουλτούκη (ΕΟΣ Λάρισας) βρέθηκε για 25 ημέρες στην περιφέρεια Λαντάκ (Ladakh), της ευρύτερης περιοχής Jammu & Kashmir της βόρειας Ινδίας.

Η ομάδα αφού παρέμεινε δυο ημέρες στην πόλη Leh (3600μ) πρωτεύουσα του Ladakh, στα πλαίσια του εγκλιματισμού στο μεγάλο υψόμετρο πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή Nanga Sago (5806μ) που βρίσκεται βόρεια της πόλης του Leh.

Μετά την απαραίτητη ξεκούραση η ομάδα μεταφέρθηκε στην κοιλάδα Nubra (Πράσινη Κοιλάδα) και το χωριό Sumur (3200μ) από εκεί ξεκίνησε η προσπάθεια ανάβασης της ασκαρφάλωτης κορυφής Nya Kangri (6480μ). Τα δυο μέλη της ομάδας Κρούπης – Τόλιας μετά από σκληρή προσπάθεια κατάφεραν να φτάσουν στην δυτική ράχη της κορυφής σε υψόμετρο 6118 μέτρων, η προσπάθεια σταμάτησε εκεί καθώς βρέθηκαν μπροστά σε βραχώδες τμήμα που δεν γινότανε να σκαρφαλωθεί, υπό τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα προσπάθειας για την κορυφή. Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια στην συγκεκριμένη κορυφή μετά την προσπάθεια που έγινε από τους ίδιους το 2016.

Στην συνέχεια οι τρεις ορειβάτες επέστρεψαν στην πόλη Leh για την απαραίτητη ξεκούραση και σχεδίαση της επόμενης ανάβασης.

Τελικά ο Γιάννης λόγω προβλημάτων υγείας παρέμεινε στην πρωτεύουσα και το δίδυμο Κρούπης-Τόλιας αναχώρησαν για το χωριό Chogdo (3800μ) από εκεί ξεκίνησαν την ανάβαση για την κορυφή Kang Yatse ΙΙ 6248μ που βρίσκετε στην κοιλάδα Markha.

Οι δύο ορειβάτες παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που συνάντησαν, πυκνή ομίχλη και χιονόπτωση, κατάφεραν με υπερπροσπάθεια να σταθούν στην κορυφή Kang Yatse ΙΙ 6248μ αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημέρες λόγο των καιρικών συνθηκών δεν επιχείρησε καμία άλλη ομάδα ανάβαση για την κορυφή, και όλες οι ορειβατικές αποστολές ήταν καθηλωμένες στην κατασκήνωση βάσης.

Μετά την επιτυχημένη ανάβαση και ασφαλή επιστροφή, οι δύο ορειβάτες επέστρεψαν στην πόλη Leh, ολοκληρώνοντας έτσι τη δράση τους στις κορυφές των Ιμαλαΐων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.