Στα χωρια καζανια, στις παραλιες χαρταετοι την Καθαρα Δευτερα στη Ροδοπη

Με τον καλύτερο τρόπο τίμησε η περιοχή την έναρξη της Σαρακοστής

Με ένα υπέροχο ήλιο να καλεί όλους τους κατοίκους της Ροδόπης να βγουν στην ύπαιθρο, ξημέρωσε η Καθαρά Δευτέρα, η οποία για ακόμα μια φορά γιορτάστηκε από άκρη σε άκρη της με νηστίσιμα, καζάνια αλλά και πολλούς χαρταετούς να γεμίζουν τους ουρανούς της, κυρίως βέβαια στις παραλίες.

Η ετοιμασία για την ημέρα είχε ξεκινήσει από νωρίς, με συλλόγους σε πολλούς οικισμούς, από τις Σάπες μέχρι την Ξυλαγανή, και από την Αίγειρο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, να βάζουν τα καζάνια να βράζουν στη φωτιά, με τους τοπικούς συλλόγους να προφέρουν νηστίσιμα εδέσματα σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Και ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Πανθρακικό Στάδιο και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες το πρωί δεν ευνοούσαν το πέταγμα του αετού εκεί.

Βέβαια οι περισσότεροι συμπολίτες μας εκμεταλλεύτηκαν την υπέροχη ημέρα και βρέθηκαν στις παραλίες της Ροδόπης, όπου ο άνεμος συνεργαζόταν περισσότερο, για να υψώσουν τους χαρταετούς τους στον ουρανό δημιουργώντας μια πολύχρωμη ζωγραφιά επάνω στον γαλάζιο καμβά του.

Την ίδια ώρα και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί, όπως το Φανάρι, πλημμύρισαν από κόσμο, σε αυτό το καλωσόρισμα της άνοιξης και της Σαρακοστής.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.