Στα χερια του ΕΚΑΒ ο χωρος φιλοξενιας για το εκτακτο προσωπικο του στην Κομοτηνη

Αναμένεται να αρχίσει να φιλοξενεί άτομα από τις αρχές του νέου έτους για να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία τουλάχιστον 2 ασθενοφόρων στη Ροδόπη

Παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ πλήρως διαμορφωμένος ο χώρος του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κομοτηνής, που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο οποίος διαμορφώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Δήμο Κομοτηνής για την φιλοξενία του έκτακτου προσωπικού του ΕΚΑΒ που μετακινείται στην Κομοτηνή από άλλες πόλεις για την επάνδρωση ασθενοφόρων.

Όπως είναι γνωστό, λόγω του ελάχιστου προσωπικού που υπάρχει στο ΕΚΑΒ, γίνονται κατά διαστήματα αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα με όλες τις βάρδιες στη Ροδόπη. Αγκάθι όμως μέχρι τώρα ήταν η φιλοξενία του προσωπικού, κάτι που έθετε εν αμφιβόλω ακόμα και την έλευσή τους, και άρα τη λειτουργία των ασθενοφόρων.

Έτσι διαμορφώθηκε ο χώρος, και από τις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται η έλευση των πρώτων στελεχών, που θα βοηθήσουν για την καλύτερη κάλυψη της Ροδόπης.

Φυσικά στόχος του ΕΚΑΒ είναι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες. Ήδη έχει έρθει ένα άτομο, ως επικουρικός, ενώ περιμένουν ακόμα δύο θέσεις επικουρικών στελεχών, από αυτές που δεν διατέθηκαν στην Αθήνα. Βέβαια η ορθή λειτουργία απαιτεί να στελεχωθούν πλήρως όλες οι θέσεις, ώστε να έχουμε 3 ασθενοφόρα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στη Ροδόπη.

Σημαντική η στήριξη

Ο διευθυντής 6ου και 9ου παραρτήματος ΕΚΑΒ κ. Χάρης Λώτης ευχαρίστησε τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη όσο και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη για την συνολική στήριξή τους στον τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα του ΕΚΑΒ.

Το κτίριο αυτό θα είναι πολύτιμο για το ΕΚΑΒ, σημείωσε, μιας και θα φιλοξενεί άτομα που ενδιαφέρονται να έρθουν για να καλύψουν ανάγκες της περιοχής μας, ενώ ευχαρίστησε και την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, που προσφέρει μόνιμη διατροφή στα πληρώματα αυτά.

Σταθερό το αίτημα για μόνιμη επάνδρωση των ασθενοφόρων

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως η Περιφέρεια παραχώρησε για χρήση από το ΕΚΑΒ σημαντικές κτηριακές υποδομές, οι οποίες επισκευάστηκαν με την βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής, ένας χώρος φιλοξενίας με δύο δωμάτια, ένα πατάρι, καθώς και τρείς χώρους στάθμευσης για τα ασθενοφόρα.

«Σημαντικές πρωτοβουλίες που αποτελούν μέρος της δέσμευσής μας ώστε να στηρίξουν την επιχειρησιακή επάρκεια τους ΕΚΑΒ» ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για τον τομέα της υγείας, που είναι διαχρονική και οφείλουν να την στηρίζουν με όποια μέσα έχουν.

Ωστόσο παραμένει ανοιχτό το αίτημα για επάνδρωση και στελέχωση του ΕΚΑΒ της περιοχής μας από την κεντρική πολιτεία, και αυτές τις ημέρες ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και λιγότερα περιστατικά σε όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.