Στα χερια της αστυνομιας οι δραστες που ληστεψαν βενζιναδικο πριν ενα χρονο στο Μισχο Ροδοπης

Με την απειλή πιστολιού έδεσαν τον ιδιοκτήτη και του πήραν το ταμείο - Δύο από τους δράστες είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που είχε διαπραχθεί το βράδυ της 30-4-2014, στον Μίσχο Ροδόπης.
 
Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις άνδρες, ηλικίας 29, 28, 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου περί όπλων και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
 
Αναλυτικότερα, οι τέσσερις δράστες, το βράδυ της 30-4-2014, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου οι τρεις εξ αυτών, ηλικίας 29, 28 και 26 ετών, φορώντας κουκούλες full face, αποβιβάσθηκαν από το όχημα, παραβίασαν την περίφραξη και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης.
 
Οι τρεις άνδρες έγιναν αντιληπτοί από τον 34χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου, τον οποίον αρχικά ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και ξύλινου ροπάλου.
 
Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιού και αφού έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του 34χρονου, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, με το οποίο και διέφυγαν.
 
Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
 
Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 28 ετών, είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για ανθρωποκτονία. Επισημαίνεται επίσης ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 22χρονος για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πρωτότυπη μέθοδο απάτης χρησιμοποίησε 43χρονος στην Καβάλα

Παραμύθιασε ηλικιωμένη με μία… εικόνα

Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή σε βάρος 88χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, το πρωί της 11-3-2015, στην πόλη της Καβάλας.
 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 43χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
 
Αναλυτικότερα, ο 43χρονος, το πρωί της 11-3-2015, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισε την 88χρονη και αφού προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει, με το όχημά του, στον προορισμό της, την έπεισε να επιβιβαστεί σε αυτό.
 
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο δράστης επέδειξε στην 88χρονη μια εκκλησιαστική εικόνα, δηλώνοντας ότι την είχε αγοράσει, χωρίς όμως να καταφέρει να την αποπληρώσει. Η ηλικιωμένη προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά για την εξόφλησή της, οπότε και άνοιξε το πορτοφόλι της, προκειμένου να του δώσει χρήματα. Τη στιγμή εκείνη ο δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του 500 ευρώ και ακολούθως τη διαβεβαίωσε ότι θα της επιστρέψει τα χρήματα, μετά την εξόφληση της εικόνας.
 
Στη συνέχεια η 88χρονη αποβιβάστηκε από το όχημα, αφού πρώτα παρέλαβε από τον 43χρονο την εικόνα, η οποία και κατασχέθηκε.
 
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Ακριβή βγήκε τελικά η «φθηνή» Βουλγαρία για 3 άνδρες

Τους συνέλαβε η αστυνομία στη Νυμφαία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα – Μετέφεραν λαθραία με τα αυτοκίνητά τους βενζίνη και παράνομα φυτοφάρμακα

Συνελήφθησαν την Τρίτη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις άνδρες, ηλικίας 74, 62 και 51 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 74 και 62 ετών, να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν στο εσωτερικό του, 3 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν 60 περίπου λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, 4 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής.
 
Κατασχέθηκαν 3 πλαστικά δοχεία με 60 περίπου λίτρα βενζίνης και 4 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.