Στα χερια της αστυνομιας επιτηδειοι που εξαπατησαν ηλικιωμενους σε Σερρες, Ξανθη, Ροδοπη

Απέσπασαν συνολικά 40.100 ευρώ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθησαν την Παρασκευή (15 Δεκεμβρίου 2023) το μεσημέρι στις Σέρρες, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι είτε τον γιατρό, είτε τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο. Ζητούσαν χρήματα για να πραγματοποιηθεί άμεσα χειρουργική επέμβαση ή για να αποφύγει το συγγενικό τους πρόσωπο τις ποινικές συνέπειες της πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία εξαπάτησαν:

  • στις 14 Δεκεμβρίου 2023 ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή των Σερρών και απέσπασαν 7.500 ευρώ,
  • στις 5 Δεκεμβρίου 2023 ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Ξάνθης και απέσπασαν 32.000 ευρώ
  • στις 28 Νοεμβρίου 2023 ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Ροδόπης και απέσπασαν 600 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Την Παρασκευή προσπάθησαν να εξαπατήσουν την ίδια ηλικιωμένη σε περιοχή των Σερρών, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Άμεσα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.250 ευρώ, 1 σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλεφώνα.

Το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ αποδόθηκε στην παθούσα, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.