Στα χερια της αστυνομιας ενας απο τους δραστες των «μαιμου τροχαιων»

Κατηγορείται για 2 απάτες και 26 απόπειρες σε βάρος πολιτών της Καβάλας και της Ξάνθης

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο απάτες και είκοσι έξι απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 24, 26 και 27 Μαρτίου, στην Καβάλα και την Ξάνθη.
 
Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
 
Αναλυτικότερα, υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Καβάλας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ήταν υπαίτιο σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τα θύματά τους, εμφανιζόταν ένας από τους δράστες στις οικίες τους και παραλάμβανε τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφευγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Αμέσως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, αξιοποιώντας κατάλληλα τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτές, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 30χρονο, τη στιγμή που μετέβαινε στην οικία 68χρονης, την οποία είχαν προηγουμένως εξαπατήσει με την παραπάνω μεθοδολογία, για να παραλάβει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 30χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, στις 24 και 27 Μαρτίου, στην Καβάλα και την Ξάνθη, ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εξαπάτησαν δύο γυναίκες, ηλικίας 86 και 81 ετών, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ.
 
Προέκυψε επίσης ότι κατά τις ημέρες 24, 26 και 27 Μαρτίου, οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν στην Καβάλα και την Ξάνθη, ακόμη είκοσι έξι άτομα, ηλικίας από 41 έως 88 ετών, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και 1.775 ευρώ. Όπως διακριβώθηκε από τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, το ποσό των 1.700 ευρώ το είχε αποσπάσει από την 81χρονη, οπότε και της αποδόθηκε.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Θανατηφόρο τροχαίο στην π. Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Έχασε τη ζωή του ένας 74χρονος, σοβαρά τραυματισμένα δύο άτομα
 
Την Τρίτη το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 74χρονος, με συνεπιβάτη 75χρονο ημεδαπό, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 77χρονος και στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ένας 21χρονος και μία 25χρονη. Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 74χρονος, σοβαρά οι δύο άνδρες, ηλικίας 77 και 75 ετών και ελαφρά ο 21χρονος και η 25χρονη.
 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας. 

Χειροπέδες σε 43χρονο στη Δράμα για πέντε «μπαταριές» στον αέρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 1 πιστόλι κρότου, 33 φυσίγγια κρότου, 1 μετατροπέας κάννης και 1 γεμιστήρα
 
Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 43χρονος, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, πυροβόλησε πέντε φορές στον αέρα με ένα πιστόλι κρότου.
 
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το παραπάνω πιστόλι, 33 φυσίγγια κρότου, 1 γεμιστήρα, 1 μετατροπέας κάννης και μία θήκη όπλου.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

Ανήλικη η συνεργός ληστείας στην Καβάλα

Μαζί με δύο συνεργούς της μπήκε στο σπίτι 79χρονου και πήρε δύο χρυσά δαχτυλίδια, ένα μενταγιόν και 1.000 ελβετικά φράγκα
 
Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 16χρονη κατηγορούμενη για ληστεία.
 
Ειδικότερα, τη Δευτέρα το βράδυ, η 16χρονη μετέβη στο σπίτι 79χρονου, στην Καβάλα, όπου αφού χτύπησε το κουδούνι, της άνοιξε ο 79χρονος και εισήλθε στο εσωτερικό του.
 
Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απασχόληση του 79χρονου, επέτρεψε την είσοδο σε άλλους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες, οι οποίοι με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον 79χρονο και αφαίρεσαν δύο χρυσά δαχτυλίδια, ένα μενταγιόν και 1.000 ελβετικά φράγκα.
 
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εξακριβώσουν τη συμμετοχή της 16χρονης στην παραπάνω ληστεία και να την συλλάβουν.
 
Σημειώνεται ότι ο 79χρονος, ο οποίος τραυματίσθηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και νοσηλεύτηκε. Επισημαίνεται επίσης ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για την ταυτοποίηση των συνεργών της. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.