Στα χερια της αστυνομιας αλλα πεντε μελη της οργανωσης, που εξαπατουσε ηλικιωμενους στην Αλεξανδρουπολη

Με κατηγορίες για 3 απάτες και 14 απόπειρες βαρύνονται τα μέλη της οργάνωσης

Η κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σε συνδυασμό με τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οδήγησαν στην ταυτοποίηση πέντε ακόμη μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της, από τα τέλη Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του 2015, είχαν διαπράξει 3 απάτες και 14 απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 52, 46, 43 και 32 ετών και έναν 31χρονο ημεδαπό, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, κατά περίπτωση.
 
Υπενθυμίζεται ότι την 27-10-2015 το απόγευμα, είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο 23χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, τους οποίους, όπως προέκυψε, είχε εντάξει στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση με το ρόλο του «εισπράκτορα», ο 32χρονος, που είχε διευθύνοντα ρόλο σε αυτήν.
 
Ως προς τον τρόπο δράση της οργάνωσης είχε προκύψει ότι τα μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους μια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε διάφορα χρηματικά ποσά.
 
Μάλιστα, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα. Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ο 32χρονος κατεύθυνε τους δύο 23χρονους στις οικίες των θυμάτων και παραλάμβαναν τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.
 
Κατά το χρονικό διάστημα της δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, εξαπάτησαν τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 79, 71 και 66 ετών, στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις επί το πλείστον ηλικιωμένους, στην πόλη και σε χωριά της Αλεξανδρούπολης.
 
Από την εξαπάτηση των τριών ημεδαπών είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 41.000 ευρώ, ενώ τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.
Την προανάκριση και τις έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.