Στα χερια της αστυνομιας 3 Αφγανοι διακινητες

Μετέφεραν με πλαστική βάρκα από τον Έβρο 13 συμπατριώτες τους Απετράπη η είσοδος στη χώρα σε άλλους 55 που ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους

Συνελήφθησαν την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22, 20 και 16 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα συνολικά σε δεκατρία άτομα, υπηκόους Αφγανιστάν.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης,  συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 22 και 16 ετών, διότι τους εντόπισαν, να μεταφέρουν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, έξι άτομα.
 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον 20χρονο δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από την Τουρκία στη χώρα μας, επτά άτομα.
 
Με τη σύλληψη των τριών δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε 55 περίπου άτομα, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.   
 
Κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.