Στα χαρακωματα οι φαρμακοποιοι της χωρας

Μετά την πρόταση της κυβέρνησης για απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ - «Να ανακαλέσει την πρόταση» καλεί την κυβέρνηση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης

Την έντονη αντίδραση όλου του φαρμακευτικού κλάδου έχει επιφέρει η δημοσιοποίηση της πρότασης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο της ελληνικής πλευράς για απελευθέρωση της αγοράς φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται από τα ταμεία. Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του και γνωστοποιώντας τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου την Τετάρτη 10 Ιουνίου με σκοπό να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάληψης περαιτέρω δράσεων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κυβέρνηση προτείνει προς τους δανειστές τη διάθεση και από άλλα σημεία εκτός των φαρμακείων (Market κλπ) των φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται από τα ταμεία (ΜΥΣΥΦΑ), δηλώνουμε ότι το μέτρο αυτό είναι αντίθετο με κάθε στοιχειώδη έννοια της Δημόσιας Υγείας και του Δημόσιου Συμφέροντος.

 

Ας μη ξεχνούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης ότι τα φάρμακα αυτά, που επιβαρύνουν εξολοκλήρου την τσέπη των ασθενών, παραμένουν και είναι φάρμακα, με τις παρενέργειες, τις αντενδείξεις και τις αλληλεπιδράσεις τους, παράγοντες σημαντικοί για την υγεία μας και οι οποίες μπορούν να διαφυλαχθούν μόνο από τον επιστήμονα φαρμακοποιό.

 

Η ανεξέλεγκτη και πλήρης απελευθέρωση της διάθεσης των φαρμάκων αυτών εκτός φαρμακείων πολύ σύντομα μόνο δεινά θα φέρει στην ελληνική κοινωνία με σίγουρη την αύξηση της Δημόσιας δαπάνης η οποία θα προκύψει από την αύξηση των Δηλητηριάσεων και της επισκεψιμότητας στα Νοσοκομεία της Χώρας.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και την καλούμε να ανακαλέσει την παραπάνω πρόταση. Συγκαλούμε Γενική Συνέλευση του ΦΣ Ροδόπης την Τετάρτη 10/6 και θα συμμετέχουμε στην Γ. Σ. του ΠΦΣ στην Αθήνα το Σάββατο 13/6.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.