Σπουδασε στο Πανεπιστημιο του Τσορουμ στην ηλικια των 52 ετων και τελειωσε το τμημα με πρωτια

«Το πανεπιστήμιο ήταν λαχτάρα για μένα»

Η 52χρονη Σεμά Μπουγιουκμπαγιάτ, μητέρα 3 παιδιών που ζει στο Τσόρουμ της Τουρκίας, το 1987 είχε μπει στο Τμήμα Αγγλικής διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Ondokuz Mayis της Σαμψούντας. Η Μπουγιουκμπαγιάτ, δεν μπόρεσε να σπουδάσει εκείνη την εποχή και διαγράφηκε, αλλά δεν εγκατέλειψε τα όνειρά της.  Προετοιμάστηκε εκ νέου για τις εξετάσεις και μπήκε στο Τμήμα Ιστορίας της Σχολής Φιλολογίας και Επιστημών του Πανεπιστημίου Hitit.

Η Μπουγιουκμπαγιάτ ολοκλήρωσε της σπουδές της σε 4 χρόνια και μάλιστα με πρωτιά και έλαβε το πτυχίο της από τον κυβερνήτη Μουσταφά Τσιφτσή και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Hitit, Αλή Οσμάν Όζτουρκ.

«Το πανεπιστήμιο ήταν λαχτάρα για μένα»

Αναφερόμενη στην απόφαση της, η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το 1987 μπήκα στο Τμήμα Αγγλικής Διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Ondokuz Mayis της Σαμψούντας αλλά δεν μπόρεσα να πάω. Μετά παντρεύτηκα και απόκτησα παιδιά. Για 30 χρόνια έχω επικεντρωθεί στην εκπαίδευσή τους. Με την πάροδο του χρόνου, τα παιδιά μου μεγάλωσαν και ενώ ο γιος μου προετοιμαζόταν για πανεπιστήμιο, αποφάσισα να πάρω μέρος και εγώ στις εξετάσεις. Το πανεπιστήμιο ήταν λαχτάρα για μένα». Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «το να μην μπορέσω να πάω στο πανεπιστήμιο ήταν ένα τεράστιο μειονέκτημα για μένα. Μπήκα στις εξετάσεις και κατάφερα. Μπήκα στο Τμήμα Ιστορίας, σε αυτή την απόφαση με υποστήριξε πολύ ο σύζυγος μου. Έτσι ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη έλλειψη της ζωής μου. Ήταν πολύ ωραία και ξεχωριστά  χρόνια για μένα. Είμαι χαρούμενη που έχω επιτύχει τα όνειρά μου και θέλω να συνεχίσω την εκπαιδευτική μου ζωή».

Η Μπουγιουκμπαγιάτ η οποία δήλωσε ότι δεν μπόρεσαν οι γονείς της να την δουν να αποφοιτά, επειδή τους έχει χάσει και θυμήθηκε ότι «όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο το 1987, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με στείλει σε άλλη πόλη λόγω των συνθηκών εκείνης της περιόδου, αλλά με έστειλε στο λύκειο.  Πήγαινα στη σχολή με αγάπη, ήταν μεγάλη χαρά για μένα να είμαι εκεί, ήταν ένας μεγάλος ενθουσιασμός. Η ιστορία μου άρεσε, αλλά δεν περίμενα ότι θα την αγαπούσα τόσο πολύ και ότι αυτό το τμήμα θα με έκανε τόση χαρούμενη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.