Σοβαρες ελλειψεις προσωπικου στο εργαστηριο του ΚΥ Κομοτηνης βλεπει ο Συλλογος Εργαζομενων στην ΠΦΥ Θρακης

Προτείνουν την ενίσχυσή του με τουλάχιστον 2 ακόμα άτομα, μιας και σημαντικός αριθμός όσων εξυπηρετούνται αδυνατούν να εκτελέσουν τα παραπεμπτικά σε ιδιωτικές δομές

Την ενίσχυση του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής ζητά με έγγραφό του προς την 4η ΥΠΕ ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θράκης, τονίζοντας πως υπάρχει σημαντικός κίνδυνος από την υποστελέχωσή του.

Όπως αναφέρουν, από τα τρία άτομα που εργάζονται σε αυτό, επίκειται η συνταξιοδότηση του ενός, ενώ ένας εκ των δύο εναπομεινάντων τεχνολόγων, είναι σύζυγος ένστολου, με 3μηνη μετακίνηση.

Με δεδομένο ότι το εργαστήριο εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν να εκτελέσουν τα παραπεμπτικά σε ιδιωτικές δομές, ο Σύλλογος ζητά την στελέχωση με 2 ακόμα άτομα, των οποίων το γνωστικό αντικείμενο είναι ο εργαστηριακός τομέας.

Η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Με το παρόν έγγραφο επανερχόμαστε (σχ. 156-25/5/2022), στο μείζων θέμα ελλείψεως προσωπικού που σημειώνεται στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής και σας γνωστοποιούμε πως από τους 3 εργαζόμενους, ο ένας αποχωρεί με συνταξιοδότηση (2/2023), ενώ ο ένας εκ των δύο εναπομεινάντων τεχνολόγων, είναι σύζυγος ένστολου, με 3μηνη μετακίνηση.

Με γνώμονα την συνέχιση του σημαντικού έργου του εργαστηριακού τομέα στο πεδίο της πρόληψης, αντιμετώπισης και παρακολούθησης νοσημάτων στην ΠΦΥ, προτείνουμε την ενίσχυση του τμήματος με 2 ακόμα άτομα.

Επιπρόσθετα σημαντικό μέρος τον ατόμων που προσέρχονται είναι δικαιούχοι του ν4368, οι οποίοι αδυνατούν να εκτελέσουν τα παραπεμπτικά σε ιδιωτικές δομές. Η στήριξη ευπαθών ομάδων αποτελεί βασικό άξονα της ΠΦΥ

Η στελέχωση πρέπει να γίνει από εργαζόμενους των οποίων το γνωστικό αντικείμενο είναι ο εργαστηριακός τομέας. Η εσωτερική μετακίνηση προσωπικού άλλων ειδικοτήτων δεν αποτελεί λύση, σε ένα τομέα της υγείας ο οποίος απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις, όπως αυτό ισχύει για κάθε υγειονομικό κλάδο.

Γνωρίζοντας την έκταση του χώρου ευθύνης της 4ης ΥΠΕ, λειτουργούμε ως αρωγοί, γνωστοποιώντας την υπάρχουσα κατάσταση και το λειτουργικό θέμα που θα προκύψει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.