SOS απο ΕΟΦ για δυο συμπληρωματα διατροφης

Προωθούνται στο διαδίκτυο

Kατόπιν ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, o EΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων «Kuh-Nekt» και «Powers-X».

Τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στην Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, το προϊόν “Kuh-Nekt” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, ενώ το προϊόν “Powers-X” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα.

Οι δύο ουσίες, η ταδαλαφίλη και η σιλδεναφίλη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, οι καταναλωτές καλούνται να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.