Σκουπιδια παντου στη Νυμφαια

Τόσο οι χώροι αναψυχής, όσο και οι διαδρομές παρουσιάζουν άσχημη εικόνα σε αρκετά σημεία

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα πολλών πολιτών, μιας και η περιοχή μας δέχτηκε ένα ισχυρό περιβαλλοντικό πλήγμα.

Θα περίμενε κανείς λοιπόν, μετά από αυτό το απότομο ξύπνημα, όλοι οι πολίτες να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στην διάδρασή τους με την φύση, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι επισκέπτες της Νυμφαίας, δεν έχουν πάρει το μήνυμα.

Όπως βλέπουμε λοιπόν στις φωτογραφίες που παρατίθενται και λήφθηκαν σε δυο διαφορετικές ημέρες, τα σκουπίδια κάνουν πάρτι στην Νυμφαία, τόσο στους χώρους αναψυχής που έχουν απομείνει, όσο και στις διαδρομές της.

Το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται, τουλάχιστον στους πιο επισκέψιμους χώρους, κοντά στην τρίτη βρύση, όμως υπάρχει σχεδόν παντού σε κάποιο βαθμό.

Στο χώρο υπάρχουν κάδοι και καλάθια, ίσως όχι αρκετά, όμως ακόμα και έτσι, η εικόνα αυτή δεν δικαιολογείται. Άλλωστε υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που επισκέπτονται τη Νυμφαία, που προτιμά να πάρει μαζί του τα απορρίμματα, παρά να τα αφήσει σε ένα σημείο που μπορεί να σκορπίσουν.

Και ενώ για τις δικαιοδοσίες και την ανάγκη νέων παρεμβάσεων στο χώρο της Νυμφαίας έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, παραμένει γεγονός ότι το θέμα των σκουπιδιών στην Νυμφαία επαναλαμβάνεται με απογοητευτική συχνότητα.

Άλλωστε υπάρχουν και πολλές ομάδες και σύλλογοι, που κατά διαστήματα πραγματοποιούν καθαρισμούς στο χώρο, όμως δυστυχώς πολύ σύντομα η καλή τους δουλειά πάει στράφι, δείχνοντας πως χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση από όλους, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουν όλοι την παιδεία που χρειάζεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.