Σκουπιδια και καθαριοτητα στο Αλσος της Νυμφαιας

Συνεχίζει να αποτελεί προορισμό μέσα στην πανδημία, με συνεχή την ανάγκη να μαζεύονται τα σκουπίδια που πολλοί συνεχίζουν να μην φροντίζουν που πετούν

Το άλσος της Νυμφαίας, αποτελούσε πάντα μια πηγή πρασίνου και μια ανάσα για τους κατοίκους της Κομοτηνής, που χρησιμοποιούν το χώρο είτε για να αθληθούν, είτε για να ξεκουραστούν.

Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες της πανδημίας, ο χώρος αποτελεί έναν προορισμό απόδρασης, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, όταν και πολλοί συμπολίτες μας προτιμούν να βρεθούν εκεί και να περάσουν λίγες ή και πολλές ώρες στο χώρο του, ο οποίος, παρόλο που τα τελευταία χρόνια φθίνει, παραμένει φιλόξενος.

Δυστυχώς όμως, η ανθρώπινη αυτή παρουσία, έχει και αποτελέσματα αρνητικά, κάποιες φορές με τα σκουπίδια που μένουν στο χώρο μετά την ανθρώπινη επίσκεψη.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί, σε όσα παγκάκια επιβιώνουν αλλά και σε αρκετά που ανακατασκευάστηκαν πρόσφατα από συλλόγους, σακούλες για τα σκουπίδια, όπου δεν υπάρχουν κάποια καλαθάκια, πολλοί είναι αυτοί που και πάλι προτιμούν να αφήσουν τα σκουπίδια τους γύρω από το χώρο στον οποίο καθόταν.

Αυτή ήταν η εικόνα το πρωί της Δευτέρας, αν κάποιος επισκέπτονταν το άλσος, με σκουπίδια σε διάφορα σημεία του.

Ο χώρος όμως δεν είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, κάτι που οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών του άλσους είναι προσεκτικοί, μαζεύουν τα σκουπίδια τους και φροντίζουν να αφήνουν το δάσος στην κατάσταση που το βρήκαν, ενώ υπάρχουν αρκετοί που κατά καιρούς προχωρούν σε δράσεις εθελοντικής καθαριότητας.

Επιπλέον όμως, όπως έγινε και το πρωί της Δευτέρας, συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής βρέθηκε στο άλσος, μαζεύοντας τα σκουπίδια και κρατώντας καθαρό το χώρο, μέχρι τουλάχιστον να επιστρέψουν οι επισκέπτες, που από εδώ και πέρα, με την βελτίωση του καιρού και την φαινομενική σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, αναμένεται να είναι συχνοί.

Έτσι τα σκουπίδια που φαίνονται στις φωτογραφίες, πιθανότατα δεν θα βρίσκονται αύριο το πρωί στη Νυμφαία. Το ερώτημα είναι όμως αν θα έχουν πάρει άλλα τη θέση τους;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.