Σκοπευτηριο ολυμπιακων προδιαγραφων σχεδιαζεται στην Σταυρουπολη

Στόχος και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή

Ένα αίτημα για παραχώρηση οικοπέδων από το ΥΠΑΑΤ που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης θέτει σε ενεργοποίηση τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής  για μια σειρά από  έργα φιλόδοξα και μεγαλόπνοα αλλά και βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας, μεταξύ των οποίων και ένα σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός» το εν λόγω θέμα ήρθε με την επωνυμία: « Υποβολή αιτήματος για την παραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (τμήμα Αξιοποίησης Ακινήτων), για κοινωφελείς σκοπούς» και περιλαμβάνει την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου σκοπευτηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών όπου θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις, αγώνες αθλητών αλλά και υπηρεσιακές βολές των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό ο δήμος θα αναλάβει να κατασκευάσει υποδομές και στην συνέχεια θα το παραχωρήσει μέσω διαγωνισμού την λειτουργίας του. Στόχος είναι να επωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή από την προσέλευση των αθλητών,  να δημιουργηθεί μια υποδομή για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Να σημειώσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει κάτι ανάλογο και αυτό αναδείχθηκε και από την Ολυμπιονίκη μας από την Δράμα Άννα Κορακάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.