Σκληρη ανακοινωση του ΚΙΕΦ για το κλεισιμο των παιδικων σταθμων

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτή η αντιδημοκρατική συμπεριφορά θα πλήξει σοβαρά την ενσωμάτωση της μειονότητας»

«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στα μέλη Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σχετικά με την υπόθεση του κλεισίματος των δύο παιδικών σταθμών, σε ανακοίνωσή του το ΚΙΕΦ, υιοθετώντας τις αιτιάσεις του Συλλόγου πως δεν πρόκειται για παιδικούς σταθμούς αλλά για παραρτήματα εκδηλώσεων του Συλλόγου.
 
Παράλληλα καλώντας «τους διανοούμενος της πλειονότητας να λάβουν θέση» επί του ζητήματος, το ΚΙΕΦ κάνει λόγο για «επιδρομές στα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» σημειώνοντας πως «είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτή η αντιδημοκρατική συμπεριφορά θα πλήξει σοβαρά την ενσωμάτωση της μειονότητας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ:

Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχει συνεχίσει τις δραστηριότητες του ανοίγοντας παραρτήματα υπό την κατεύθυνση των στόχων του που υπάρχουν στο καταστατικό του. Αυτός ο Σύλλογός μας που παρέχει μεγάλες υπηρεσίες στην Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει ένα πεντακάθαρο παρελθόν 34 χρόνων και παραπάνω από 1.200 μέλη που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων.
 
Η αποστολή αστυνομικών και εισαγγελέα στα παραρτήματά του, η βούληση να τεθεί τέλος στις δραστηριότητες του με την κατηγορία της “Λειτουργίας παράνομων παιδικών σταθμών” που τις αποδίδεται και η επίδοση δικαστικών κλήσεων στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης με την ιδιότητα του κατηγορουμένου είναι μία εφαρμογή που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα μέλος της Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
 
Είναι δύσκολο για εμάς να κατανοήσουμε το γεγονός ότι η χώρα μας που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. παρεμποδίζει την ελευθερία σύστασης συλλόγων εκ μέρους της μειονότητας και συνεχίζει αυτή την εφαρμογή που δεν συνάδει με τη δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
 
Καλούμε να λάβουν θέση και οι διανοούμενοι της πλειονότητας που αρκούνται με την παρακολούθηση και συνεχίζουν να σιωπούν απέναντι στις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτή η αντιδημοκρατική συμπεριφορά θα πλήξει σοβαρά την ενσωμάτωση της μειονότητας. Και παρακολουθούμε με ανησυχία τους πολιτικούς της πλειονότητας να μην υψώνουν τη φωνή τους και να μένουν θεατές προς αυτές τις συμπεριφορές που κλονίζουν την κοινότητα μας η οποία ζει στα πλαίσια ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού.
 
Ως ΚΙΕΦ θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες που αποδόθηκαν στο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, περιμένουμε να διορθωθεί αυτό το λάθος που έγινε και να ξανανοίξουν τα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης που κλείστηκαν. Θεωρούμε όλα αυτά που έγιναν για τα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης ως μία κατηγορία που έγινε εις βάρος όλης της μειονότητας και επικρίνουμε όλους τους υπευθύνους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.