Σκαμμενο ολο το Θρυλοριο για το δικτυο αποχετευσης

Προχωρούν οι εργασίες για τη σύνδεση του οικισμού με τον Βιολογικό Καθαρισμό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το δίκτυο ακαθάρτων στον οικισμό του Θρυλορίου, που θα συνδέσει τον οικισμό με τον Βιολογικό καθαρισμό της Κομοτηνής.

Για την τοποθέτηση του δικτύου έχουν γίνει εργασίες σχεδόν σε όλους τους δρόμους του οικισμού, που πλέον μπορεί να έχουν καλυφθεί, αλλά οι πρόσφατες καιρικές συνθήκες έχουν μετατρέψει σε πηγές λάσπης, μέχρι να γίνει η τελική αποκατάσταση.

Μέσα από το έργο, η ΔΕΥΑΚ προχωρά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης καθώς και την κατασκευή των ιδιωτικών παροχών σύνδεσης των ακινήτων με το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων στον οικισμό του Θρυλορίου, με τις περισσότερες εργασίες εντός του οικισμού να έχουν ολοκληρωθεί, παρόλο που θα πρέπει να γίνει και η σύνδεση με τα σπίτια.

Το μήκος του συνολικού δικτύου του οικισμού που αναμένεται να τοποθετηθεί, είναι λίγο πάνω από 10 χιλιόμετρα, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι 350 ιδιωτικές διακλαδώσεις συνολικού μήκους 2.800 μέτρων.

Για να λειτουργήσει το έργο βέβαια, θα πρέπει να κατασκευαστεί εξωτερικό δίκτυο μήκους 6 χιλιομέτρων, μέχρι το κοντινότερο αντλιοστάσιο, ώστε να μπορέσει, όταν γίνει η σύνδεση των κατοικιών του οικισμού με το δίκτυο, να τις εξυπηρετήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου έγινε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, με τον αρχικό προϋπολογισμό για το εξωτερικό και το εσωτερικό δίκτυο να ανέρχεται τελικά στο 1,5 εκ. ευρώ, με έκπτωση 58,51 % για το πρώτο και 75% για το δεύτερο έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.