Σημερα ολοκληρωνει τις εργασιες του το 19ο Επιστημονικο Συνεδριο του ΣΕΠ

Σήμερα ολοκληρώνει τις εργασίες του το 19ο Επιστημονικό Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων με τίτλο «Οι περιφερειακές επιπτώσεις της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και οι συνέπειες τους»  που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.
 
Φιλοδοξία του 19ου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΣΕΠ ήταν να συμβάλει στις συζητήσεις για το αποτύπωμα της ύφεσης στις περιφέρειες της χώρας και την ανθεκτικότητα των παραγωγικών συστημάτων τους, το ρόλο και τις νέες αρμοδιότητες των περιφερειακών θεσμικών οργάνων και την επίδραση της ποιότητάς τους στην οικονομία αλλά και την πρόκληση, για τις ελληνικές περιφέρειες, της εξειδίκευσης («έξυπνης»;), όπως εκπορεύεται από τις Ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής και βιομηχανικής αναγέννησης.
 
Στο Συνέδριο παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους 58 επιστήμονες από όλα τα μέρη της Ελλάδος, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή του υποβλήθηκαν συνολικά 57 προτάσεις ερευνητικών εργασιών με 85 συγγραφείς από 32 Πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλους ανεξάρτητους οργανισμούς και ιδιώτες.
 
Από τα πιο ενδιαφέροντα του Συνεδρίου η διενέργεια στρογγυλού τραπεζιού με τίτλο «Γιατί δεν γίνονται Άμεσες Ιδιωτικές Επενδύσεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ελληνική περιφέρεια;» κατά το οποίο τοποθετήθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ελλάδας της EBRD κ. Άλκης Δρακίνος,  ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας ο Πρόεδρος ΔΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γεώργιος Στασινός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κωνσταντίνος Αγοραστός, και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γεώργιος Πατούλης. Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρενέβησαν επενδυτές και σύμβουλοι επενδύσεων καθώς και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.