Σημερα ο ερανος για την πυροπληκτη οικογενεια απο τον Σωστη

Ιωάννα Αλμπανίδου, Πρόεδρος Φιλοτεχνών «Μακάρι ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια»

Κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στον έρανο που διοργανώνεται σήμερα στο ισόγειο του Δημαρχείου Κομοτηνής για την στήριξη της οικογένειας από το Σώστη που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά του Αυγούστου απεύθυνε η κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας οι Φιλοτέχνες.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η κ. Αλμπανίδου, εκμυστηρεύθηκε πως «δυστυχώς ζούμε τραγικές στιγμές τον τελευταίο καιρό, καθώς συνάνθρωποί μας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από όλα αυτά τα φυσικά φαινόμενα, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές». Κάτι που όμως δεν θα πρέπει να μας αδρανοποιεί αλλά αντίθετα να μας κινητοποιεί. Έτσι σε αυτό το πλαίσιο και στα όρια του εφικτού και οι Φιλοτέχνες προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση ανακούφισης των πληγέντων. «Με την παρότρυνση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, δική της ήταν η ιδέα για τον έρανο, ήρθαμε σε συνεννόηση και δεχτήκαμε αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη να συμβάλλουμε κι εμείς σαν σύλλογος σε αυτή την προσπάθεια» επεσήμανε η κ. Αλμπανίδου που εξέφρασε την ελπίδα «ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια και μακάρι να πάνε όλα καλά, να βοηθηθεί αυτή η οικογένεια από τον Σώστη, καθώς το σπίτι τους απ’ ό,τι γνωρίζω έχει καταστραφεί ολοσχερώς και η κατάσταση είναι δύσκολη  για την οικογένεια».

Παράλληλα η πρόεδρος των Φιλοτεχνών θύμισε πως ο έρανος θα γίνει σήμερα στον ισόγειο χώρο του δημαρχείου. «Από τις 9:00 το πρωί θα βρίσκεται εκεί ένας κουμπαράς. Μπορεί να έρχεται ο κόσμος να συμβάλλει, να αφήνει κάτι στον κουμπαρά, όποιος μπορεί, όποιος θέλει, όποιος έχει τη δυνατότητα, με τον τρόπο βέβαια που μπορεί ο καθένας, μέχρι τις 7:00 το απόγευμα, οπότε θα κλείσει ο κουμπαράς και ελπίζω να έχει αποδώσει αυτή η προσπάθεια στήριξης για αυτή την οικογένεια» ανέφερε.

«Η παράδοση είναι η ταυτότητά μας και γνώμονάς μας είναι η αγάπη για την παράδοση»

Δοθείσης ευκαιρίας η κ. Αλμπανίδου, αναφέρθηκε και στη λειτουργία των Φιλοτεχνών κατά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς επισημαίνοντας πως «ο πολιτισμός είναι το πιο  συνεκτικό στοιχείο στην κοινωνία μας. Έτσι κι εμείς μέσα από τον σύλλογο με πολλούς τρόπους έκφρασης, δημιουργίας  και τέχνης, προσπαθούμε και να ομορφύνουμε τις ψυχές μας αυτές τις μέρες και να αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας, πλησιάζοντας ολοένα την  παράδοσή μας, μαθαίνοντας για αυτήν. Η παράδοση είναι η ταυτότητά μας και γνώμονάς μας είναι η αγάπη για την παράδοση».

Σύμφωνα με την ίδια και φέτος θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα τμήματα παραδοσιακού χορού, για κάθε επίπεδο, για κάθε ηλικία, τμήμα εκμάθησης μουσικών παραδοσιακών οργάνων όπως είναι η γκάιντα και το καβάλι, η χορωδία ενηλίκων κατά βάση  παραδοσιακού  ρεπερτορίου. Επίσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα τμήματα πλεκτικής και εκμάθησης λατινικών χορών με την ομάδα Sabor Latino και το τμήμα ζωγραφικής.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει ήδη και είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά από τα social media που διατηρεί ο σύλλογος, από όπου μπορούν να  μαθαίνουν και τα τηλέφωνα πληροφοριών ώστε να λύσουν τυχόν απορίες. «Τα μαθήματα τα ξεκινάμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη, και και δωρεάν για όλη εκείνη την εβδομάδα, ώστε να έρθει ο κόσμος να δοκιμάσει, να δει τι του αρέσει, και ελπίζω να έχουμε μια καλή σεζόν και φέτος, να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε» σημείωσε η κ. Αλμπανίδου.

Η ίδια κλείνοντας εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον του συλλόγου καθώς «οι εγγραφές μας έχουν αυξηθεί όπως και τα μέλη μας, ενώ οι συνεργασίες με συλλόγους εκτός νομού σε διάφορα μέρη της Ελλάδας πηγαίνει πολύ καλά». Ταυτόχρονα έκανε γνωστό πως  «ήδη έχουμε κάποιες προτάσεις. Ελπίζω να υλοποιηθούν και αυτές και να εκπροσωπήσουμε τη Θράκη μας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.