Σημερα η συνεδριαση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδοπης

Σε συνέχεια του καλέσματος της ΟΛΜΕ για τις νέες μορφές αγώνα ενάντια στον τρόπο αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας

Σήμερα, Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ροδόπης σε συνέχεια του καλέσματος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την λήψη αποφάσεων σε σχέση με την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων ενάντια στην αξιολόγηση.

Να υπενθυμίσουμε πως η ΟΛΜΕ το βράδυ της Τετάρτης έκανε γνωστή την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου σύμφωνα με την οποία η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών κρίθηκε τελεσίδικα παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, διατάσσοντας επίσης την απαγόρευση συνέχισής της, επιδικάζοντας πρόστιμα 3.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης όσοι και όσες εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει απεργία-αποχή μέχρι και την Πέμπτη δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη.

Μήνυμα για συμμετοχή όλων από τον Μιχάλη Βασιλειάδη

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε γνωστό πως η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους εκπαιδευτικούς ώστε οι όποιες αποφάσεις να είναι συλλογικές και «να αναλάβουν όλοι και την ευθύνη που τους αναλογεί».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Εφετείου ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε πως αφού πλέον δεν δίνεται η δυνατότητα της απεργίας, μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και την ΟΛΜΕ «θα βρούμε άλλες μορφές πάλης απέναντι στην αυταρχικότητα του Υπουργείου Παιδείας».

«Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε ο ίδιος για να επισημάνει πως «εμείς δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση και δη την εσωτερική αυτοαξιολόγηση της κάθε σχολικής μονάδας. Τη θεωρούμε δικαίωμα».

Εξήγησε ωστόσο πως μέσα από το σύστημα που η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας προωθεί «διαχρονικές πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες του Υπουργείου μετακυλίονται στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ενώ δεν μας ανήκουν».

«Οι εκπαιδευτικοί εδώ και δύο χρόνια, εν μέσω κορωνοϊού έχουν αυτοοργανωθεί, έχουν αυτοεπιμορφωθεί, έχουν βάλει τους δικούς τους υπολογιστές στα δικά τους ρούτερ ώστε να κρατήσουν την δημόσια παιδεία υψηλά όπως και έγινε. Έγιναν καταπληκτικά πράγματα μέσω της τηλεκπαίδευση για τα οποία δεν γίνεται κανένας λόγος. Δεν γίνεται για παράδειγμα να μιλάμε για αξιολόγηση και αυτά να μην εμπεριέχονται» ανέφερε.

Ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε πως το πλέον ευκταίο θα ήταν η διαμόρφωση μιας συλλογικής ομόφωνης πρότασης από την ΟΛΜΕ στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας τέλος για ακόμα μια φορά την ανάγκη συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις σχετικές διαδικασίες.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.