Σημερα η εκδηλωση γνωριμιας με το Ελληνικο Ανοιχτο Πανεπιστημιο

Στις 11 το πρωί στο ΕΒΕΡ

Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Ε.Α.Π.: Ανοιχτή Πύλη στην Εκπαίδευση» διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης επί της οδού Καβείρων 12, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π).
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς πόρους και πρόκειται ουσιαστικά για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φιλομαθείς πολίτες της Κομοτηνής να γνωρίσουν την φυσιογνωμία αλά και το ακαδημαϊκό περιεχόμενο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
 
Αυτό ακριβώς επεσήμανε και στη σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο Chris & Eve, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. Καθηγητή κ.Βασίλης Καρδάσης ο οποίος κάλεσε όλους του Κομοτηναίους αλλά και τη φοιτητική νεολαία της περιοχής να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση για να ενημερωθεί για τις δυνατότητες εξ αποστάσεως διδασκαλίας που προσφέρει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, δια του ακαδημαϊκού της δυναμικού και  εκπροσώπων του που θα παρευρίσκονται.
 
Όπως επεσήμανε ο ίδιος η Κομοτηνή αποτελεί την έδρα της ευρύτερης περιοχής της Θράκης στην οποία στοχεύει αναφορικά με την προσέλκυση νέων σπουδαστών, καθώς έχει το πλεονέκτημα της λειτουργίας πολλών ακαδημαϊκών σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ σύμφωνα και με τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση αναφορικά με τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που διεξάγει το ΕΑΠ.
Όπως έκανε γνωστό στο ΕΑΠ λειτουργούν αυτή τη στιγμή Σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Κοινωνικών Σπουδών καθώς και Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών.
 
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής κ.Φραγκίσκος Κολίσης παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως το ΕΑΠ αποτελεί την 3η μεγαλύτερη πανεπιστημιακή σχολή της χώρας, με πάνω από 30000 ενεργούς φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, γεγονός που όπως επεσήμανε αποδεικνύει τη δυναμική  του αλλά και το ρόλο που παίζει στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.
 
Ο κ. Κολίδης επικέντρωσε και στην εξειδίκευση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας που αποτελεί και το ισχυρό πλεονέκτημα του ΕΑΠ έναντι των άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τονίζοντας τέλος την προοπτική που προσφέρεται μέσω αυτού στους αποφοίτους του για τη στροφή τους σε νέες κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που η χώρα μας έχει σήμερα τόσο ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.