Σημαντικη η συμβολη πυροσβεστικων δυναμεων απο γειτονικες χωρες

Πυροσβέστες από Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία και Αλβανία στα πύρινα μέτωπα του Έβρου

Σημαντική είναι η συμβολή πυροσβεστικών δυνάμεων από γειτονικές χώρες του εξωτερικού στο μέτωπο των φωτιών στον Έβρο. Στους Ρουμάνους πυροσβέστες που έφτασαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή και συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης με πεζοπόρο τμήμα 56 πυροσβεστών, 10 πυροσβεστικών οχημάτων και 1 λεωφορείου, προστέθηκαν την Τετάρτη δυνάμεις από τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Αλβανία.

Ειδικότερα από εδάφους επιχειρούν 36 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία με 4 πυροσβεστικά και δύο minibus, 64 πυροσβέστες από την Τσεχία με έξι πυροσβεστικά των τεσσάρων τόνων και τρία πυροσβεστικά των εννέα τόνων,48 πυροσβέστες από την Αλβανία με πέντε υδροφόρα οχήματα και τέσσερα βοηθητικά.

Επίσης από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα από χώρες της ΕΕ.

«Ευχαριστώ» Μητσοτάκη

Με ανάρτηση στο Twitter στα αγγλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί για τη βοήθεια που στέλνουν οι εταίροι και σύμμαχοι της Ελλάδας. Γράφει συγκεκριμένα, σε μετάφραση:

«Καθώς η Ελλάδα παλεύει ενάντια στις δύσκολες πυρκαγιές, οι πυροσβέστες μας, οι πιλότοι και οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες και τα δάση μας. Αλλά δεν είναι μόνοι. Δίπλα τους στέκονται οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.