Σημαντικη η ανταποκριση στο καλεσμα συγκεντρωσης ανθρωπιστικης βοηθειας του Τμηματος Παρευξεινιων

Συνεχίζει η συλλογή ειδών που θα σταλούν στην Ουκρανία με τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής και της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των φοιτητών, αλλά και απλών πολιτών, στο κάλεσμα του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρών, για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, που θα αποσταλεί μέσω του Δήμου Κομοτηνής.

Το πρωί της Δευτέρας στελέχη αλλά και φοιτητές του Τμήματος πακετάριζαν τα είδη, αν και η συγκέντρωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας παράταση μαζί με την ανάλογη συγκέντρωση που κάνει ο Δήμος Κομοτηνής.

Πολλοί ήταν αυτοί που προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, λάδι, μπισκότα, γαλέτες, συμπυκνωμένο ή σε σκόνη γάλα κ.λπ.), είδη ατομικής υγιεινής και βρεφικής/παιδικής φροντίδας, ανταποκρινόμενα στις εκκλήσεις που έγιναν τόσο μέσω του Τμήματος αλλά και μέσω του Συλλόγου Φοιτητών, με δέμα με είδη μάλιστα να ταχυδρομείται στο Τμήμα ακόμα και από την Κοζάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τμήμα έχει πρωτόκολλα συνεργασίας με ουκρανικά Πανεπιστήμια τόσο στο Κίεβο, όσο και στη Μαριούπολη, παρόλο που με το δεύτερο αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η επαφή.

Συλλογική η προσπάθεια του τμήματος

Όπως τόνισε η Αντιπρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Δημάση, αποφάσισαν να συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία, με το Τμήμα να έχει άμεση συνάφεια με το θέμα, μιας και τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είναι χώρες του Παρευξείνιου χώρου, και θέλουν μεν επιστημονικά να κρατήσουν ισορροπίες, αλλά να αποδείξουν ότι η ανθρωπιά δεν πρέπει να εμπλέκεται με την πολιτική.

Για να δείξουν λοιπόν πως το Τμήμα προχωρά ενωμένο, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής και βρεφικής υγιεινής.

Το πρόβλημά τους ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα αποσταλούν, για αυτό και επικοινώνησαν με τον Δήμο Κομοτηνής, που δέχτηκε να τους συμπεριλάβει στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, μιας και έχει εξασφαλίσει την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι και το σημαντικότερο.

«Είναι μια συλλογική και συνολική προσπάθεια, οι τέσσερις κατευθύνσεις του τμήματος (Βουλγαρική, Ρουμανική, Ρωσική και Τουρκική), η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και ο Δήμος» τόνισε, μεταφέροντας την υπερηφάνεια όλου του διδακτικού προσωπικού για τους φοιτητές τους, οι οποίοι συγκέντρωσαν και τα περισσότερα.

Υποχρέωσή τους το θεώρησαν οι φοιτητές

Από την πλευρά του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» ο κ. Γιάννης Αλαγκιοζίδης τόνισε πως τα μέλη τους το θεώρησαν υποχρέωση, και το λιγότερο που μπορούν να κάνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους όπως μπορούν.

«Είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε προς τους συμφοιτητές μας ότι νοιαζόμαστε και βοηθάμε όσο μπορούμε» τόνισε, και σε αυτό το κάλεσμα τους ανταποκρίθηκαν πολλοί, ώστε να συγκεντρώσουν τα είδη που θα παραδώσουν στο Δήμο Κομοτηνής για μεταφορά.

Για αυτό και παρατείναν και το χρόνο συγκέντρωσης ειδών, βλέποντας πως η ανταπόκριση, στην οποία βοήθησε και το κάλεσμά τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ήταν σημαντική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.