Σημαντικη επιτυχια Ελληνων ακαδημαικων στην Κινα

Bestseller στην Κίνα έγινε ο επιστημονικός τόμος στον οποίο συνέβαλε ο Ε. Στυλιανίδης

Μια σημαντική επιτυχία Ελλήνων ακαδημαϊκών καταγράφεται στην Κίνα.

Ο συλλογικός δοκιμιακός τόμος, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο με τίτλο “Οι Δρόμοι του Μεταξιού: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον” (ChinaSocialSciences, 2023), έχει αναδειχθεί πρώτος σε πωλήσεις (ChinaBestsellers), στον κατάλογο που δημοσίευσε η επίσημη αρχή theGovernmentGeneral Office ofNews, Broadcastand TV για τον μήνα Οκτώβριο.

Τον τόμο επιμελήθηκαν ο Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος μαζί με τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS) GaoXiang. Στο συλλογικό τόμο συνέβαλαν με επιστημονικά άρθρα διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Κίνα και την Ευρώπη. Από Ελληνικής και Κυπριακής πλευράς σημαντική είναι η συνεισφορά των επιστημονικών άρθρων του Αναπληρωτή Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και του Καθηγητού Χρήστου Κασιμέρη, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η πρώτη θέση που κατέχει ο τόμος “Οι Δρόμοι του Μεταξιού: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον” στα ευπώλητα βιβλία της Κίνας (ChinaBestsellers), αντανακλά το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για διεθνείς συνεργασίες με επίκεντρο τον πολιτισμό, τις επιστήμες και την ιστορία. Γενικά, η 1η θέση σε μια ιστορική χώρα τέτοιου μεγέθους, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη  συλλογική συνεργασία Ελλήνων και Κινέζων ακαδημαϊκών. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος συλλογικός τόμος ήταν μεταξύ των βιβλίων που διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του “TheThirdBeltandRoadForumforInternationalCooperation” που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στο Πεκίνο στο οποίο συμμετείχαν -προσκεκλημένοι του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping- ηγέτες πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών AntónioGuterres που μίλησε στο επίσημο άνοιγμα των εργασιών του 3ου διεθνούς φόρουμ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.