Σημαντικες επιτυχιες αποφοιτων ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικες Εξετασεις

Ενθαρρυντική η εικόνα στη Ροδόπη

Ιδιαιτέρως θετικά αποτιμάται από το υπουργείο Παιδείας η επιλογή να διευρυνθούν οι δυνατότητες πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ξεκίνησε από τη σχολική χρονιά 2016-2017. Να θυμίσουμε ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται πλέον, εκτός από τα ΤΕΙ (στο 20% των θέσεων) και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό 5% του αριθμού των εισακτέων.
 
Άλλωστε, όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί, για το Υπουργείο Παιδείας η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από το σύνολο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί από το 2015 για την ουσιαστική της αναβάθμιση.
 
Με βάση τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018 υπάρχουν 1.887 επιτυχόντες (278 το 2017) από τα ημερήσια και 121 (16 το 2017) από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα σε αυτές ιατρικές, πολυτεχνικές, οικονομικές – πληροφορικής κ.λπ.
 
Συνολικά το 2018 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 6.982 απόφοιτοι ΕΠΑΛ, από 6.801 το 2017. 

Η εικόνα στη Ροδόπη 

Εξίσου ενθαρρυντική είναι η εικόνα και στη Ροδόπη, όπου από τους συνολικά 59 επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων που προέρχονται από τα τρία ΕΠΑΛ της Κομοτηνής οι 34 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Στο 1ο ΕΠΑΛ σε σύνολο 28 επιτυχόντων οι 19 εισάγονται σε κάποια σχολή πανεπιστημιακού ιδρύματος, στο 2ο ΕΠΑΛ από τους 27 συνολικά επιτυχόντες οι 14 εισάγονται σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ από τους τέσσερις επιτυχόντες ο ένας εισάγεται σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.