Σερρες: Φοραδα γεννησε διδυμα πουλαρια

Σπάνιο φαινόμενο σε φάρμα αλόγων στο Κορυφούδι

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε ιδιοκτήτη φάρμας αλόγων στο Κορυφούδι Κερκίνης. Κατά τη διάρκεια του τοκετού είδε μια φοράδα να γεννάει δίδυμα.

Είναι αρκετά σπάνιο για τα άλογα να γεννούν δίδυμα. Η φύση δεν ευνοεί την πολυδυμία στη φοράδα και το 99,99% των περιπτώσεων αποβάλει πριν τους εννέα μήνες.  «Αυτός ο τοκετός και ότι γεννήθηκαν και τα δύο και είναι βιώσιμα, ζωηρά και απολύτως υγιή και φυσιολογικά είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Δεν είναι ακριβώς καταγεγραμμένες οι περιπτώσεις παγκόσμια που να έχει συμβεί αυτό. Όταν μιλάμε για περίπτωση που να είναι μία ανά 100.000 μιλάμε για κάτι που είναι σπάνιο», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Βλάχμπεης.

Ο Θεόδωρος Αλατσίδης διατηρεί εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια φάρμα αλόγων αλλά για πρώτη φορά είδε φοράδα να γεννάει δίδυμα.  «Ήμουν παρών στη γέννα και μόλις έβγαλε το ένα μουλαράκι μετά από πέντε λεπτά έβγαλε και δεύτερο σάκο και είχαμε και δεύτερο μουλαράκι. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μια σπάνια διδυμία. Γεννήθηκαν δύο υγιέστατα αρσενικά μουλαράκια. Συνήθως όταν υπάρχει διδυμία το ένα δεν τα καταφέρνει. Η φοράδα ήταν διασταυρωμένη με γάϊδαρο», δήλωσε ο κ. Αλατσίδης υπογραμμίζοντας ότι όλοι στη φάρμα είναι χαρούμενοι για το γεγονός, ενώ όσοι φιλοξενούνται στον ξενώνα που διατηρεί δείχνουν εντυπωσιασμένοι.

Τα μικρά πουλάρια τρέχουν και παίζουν όλη την ημέρα μαζί με τη μητέρα τους τραβώντας τα βλέμματα των επισκεπτών στην περιοχή.

Πηγή: ertnews.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.