Σεμιναριο Βασικης Υποστηριξη Ζωης στην Κομοτηνη

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Πιστοποιημένο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξη Ζωής θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Τι ενέργειες θα εφαρμόσουμε δηλαδή όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα άτομο το οποίο έχει καταρρεύσει.

Περιλαμβάνει διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint), επιδείξεις από τους εκπαιδευτές καθώς και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων επάνω σε ειδικά προπλάσματα (κούκλες) όπου εκπαιδεύονται στην εφαρμογή συμπιέσεων και εμφυσήσεων.

Επίσης γίνεται εξάσκηση στην εφαρμογή του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Πρόκειται για την συσκευή η οποία χορηγεί ρεύμα στην καρδιά για να την επαναφέρει στην φυσιολογική της λειτουργία.

Τέλος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να τοποθετούν ένα αναίσθητο άτομο που αναπνέει σε πλάγια θέση ασφαλείας καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν ένα άτομο που έχει υποστεί πνιγμονή (όταν πχ ένα κομμάτι τροφής φράξει το λάρυγγα).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Από τον απλό πολίτη μέχρι τον επαγγελματία υγείας.

Διάρκεια Σεμιναρίου

5 ώρες

Πιστοποίηση

Μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία έχει παγκόσμια ισχύ διάρκειας 3 χρόνων.

Πληροφορίες: 6974849749

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.