Σεμιναριο Βασικης Υποστηριξη Ζωης σε παιδια και βρεφη

Την Κυριακή 28 Απριλίου στην Κομοτηνής

Πιστοποιημένο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξη Ζωής σε παιδιά και βρέφη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής την Κυριακή 28 Απριλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Τι ενέργειες θα εφαρμόσουμε δηλαδή όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα παιδί ή βρέφος το οποίο δεν αναπνέει.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενασχολούμενους με παιδιά και βρέφη.

Κατάλληλο για ανανέωση διπλώματος προπονητών.

Κατάλληλο για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Περιλαμβάνει διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint), επιδείξεις από τους εκπαιδευτές καθώς και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων επάνω σε ειδικά προπλάσματα (κούκλες) όπου εκπαιδεύονται στην εφαρμογή συμπιέσεων και εμφυσήσεων.

Επίσης γίνεται εξάσκηση στην εφαρμογή του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στα παιδιά. Πρόκειται για την συσκευή η οποία χορηγεί ρεύμα στην καρδιά για να την επαναφέρει στην φυσιολογική της λειτουργία.

Τέλος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να τοποθετούν ένα αναίσθητο παιδί που αναπνέει σε πλάγια θέση ασφαλείας καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν ένα παιδί ή βρέφος που έχει υποστεί πνιγμονή (όταν πχ ένα κομμάτι τροφής φράξει τον αεραγωγό του).

Μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία έχει παγκόσμια ισχύ διάρκειας 3 χρόνων.

Πληροφορίες: 6974849749

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.