Σεμιναριο για την καρδιοπνευμονικη αναζωογονηση διοργανωνουν τα Διοικητικα Δικαστηρια Κομοτηνης και ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης

Ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο

Με αφορμή την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής με ενέργειες του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν.Ροδόπης, τα Διοικητικά Δικαστήρια Κομοτηνής και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε συνεργασία με την RodopiFirstAidTraining διάρκειας περίπου 5 ωρών με δυνατότητα λήψης πιστοποίησης με παγκόσμια ισχύ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δικαστές, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους του νομού Ροδόπης και είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, την ιδιότητά τους και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και αν ενδιαφέρονται να λάβουν πιστοποίηση ή βεβαίωση παρακολούθησης.

Η δήλωση συμμετοχής θα θεωρείται έγκυρη με την προκαταβολή του ποσού συμμετοχής έως Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στη διεύθυνση: Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, Χαριλάου Τρικούπη 32, Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, 1ος όροφος, γραφείο 218. Πληροφορίες: Χριστίνα Σόφτα, 2531060556. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 25 ευρώ για όσους επιθυμούν να λάβουν την πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και 10 ευρώ για όσους επιλέξουν να πάρουν μόνο βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (πιθανότερες ημερομηνίες 22.3.23 και 29.3.23 στις 15:30) στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, στα ακροατήρια των Διοικητικών Δικαστηρίων κατά τμήματα που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής. Οι ακριβείς μέρες και ώρες των τμημάτων θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες.

Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής. Τι ενέργειες θα εφαρμόσουμε δηλαδή όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα άτομο το οποίο έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Περιλαμβάνει διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint), και επιδείξεις καθώς και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων επάνω σε ειδικά προπλάσματα (κούκλες) όπου εκπαιδεύονται στην εφαρμογή συμπιέσεων και εμφυσήσεων.

Οι θεματικές ενότητες που θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο είναι:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.– BLS)
  • Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (Α.Ε.Α.-AED)
  • Αντιμετώπιση Πνιγμονής
  • Πλάγια Θέση Ασφαλείας
  • Εφαρμογή Καρδιοπνευμονικης αναζωογόνησης με πρωτόκολλο που αφορά τον SARS-CoV-2 (covid19)

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Από τον απλό πολίτη μέχρι τον επαγγελματία υγείας. Μπορούν να πιστοποιηθούν άτομα από 12 ετών και άνω.

Υλικό

Με την εγγραφή στο σεμινάριο δημιουργείται λογαριασμός στην ιστοσελίδα του ERC (www.erc.edu) και έτσι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατεβάσουν σε ψηφιακή μορφή το εγχειρίδιο των κατευθυντήριων οδηγιών της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Πιστοποίηση

Μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια ισχύ. Η πιστοποίηση διαρκεί για 3 χρόνια.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 25 ευρώ για όσους επιθυμούν να λάβουν την πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και 10 ευρώ για όσους επιλέξουν να πάρουν μόνο βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του οργανισμού πιστοποίησης: www.erc.edu

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.