Σεισμος στην Ελασσονα: Ενεργοποιηθηκε νεο ρηγμα

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,9 στην κλίμακα Ρίχτερ, με επίκεντρο 16 χιλ. νοτια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 20.38 όπως ανακοίνωσε εκ των μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι σεισμοί έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους όλων των γύρω περιοχών που παραμένουν εκτός των σπιτιών τους και διαμένουν είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σκηνές που έχουν στηθεί σε τοπικά γήπεδα, κυρίως στην περιοχή Δαμάσι. 

Ακόμη και στην Λάρισα αρκετοί κάτοικοι ανησυχούν από τους συνεχόμενους μετασεισμούς και γι’ αυτό αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, φοβούμενοι έναν νέο μεγάλο σεισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, 205 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, επισήμανε ότι πρόκειται για έναν νέο σεισμό, που θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία. Ο κ. Γκανάς ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε ένα νέο ρήγμα που προκάλεσε τη νέα δόνηση ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, που την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε στη χώρα μας ήταν το 2014 στην Κεφαλληνία.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.