Σεισμος δημιουργιας στο 1ο ΕΠΑΛ

Αναγνώριση για τους μαθητές που κατασκεύασαν τον σεισμογράφο που οδήγησε στη διάκρισή τους σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Την προσπάθεια όλων των μελών της ομάδας του 1ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής – 1ο Ε.Κ. Κομοτηνής, η  συμμετοχή των οποίων στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» αναδείχθηκε ανάμεσα στις δέκα καλύτερες εργασίες σε όλη την Ελλάδα αναγνωρίστηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής.
 
Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», που απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Schools Study Earthquakes» και του ευρωπαϊκού έργου «Ark of Inquiry» από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 
Στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό συνολικά έλαβαν μέρος 25 σχολικές ομάδες με τη συμμετοχή 147 μαθητών/μαθητριών και 39 εκπαιδευτικών από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.
 

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ σε συνεργασία με τους καθηγητές τους κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο, ο οποίος είναι αυτόνομος και αυτοτροφοδοτούμενος, έχοντας τη δυνατότητα να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο καταγράφοντας σεισμούς και δονήσεις σε αυτό.
 
Οι μαθητές κατέγραψαν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από οπτικοακουστικό υλικό και ήταν μία από τις 10 καλύτερες που βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 5 Μαΐου
 
Με δεδομένο ότι όλοι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην τελετή, οι έπαινοί τους μοιράστηκαν σε μια μικρή τελετή την Πέμπτη, ως αναγνώριση αυτής τους της προσπάθειας.
 
Οι εννέα μαθητές με αλφαβητική σειρά είναι: Αλεξίου Αλέξανδρος, Αμέτ Τεομάν, Απτουραχμάν Βεϊσέλ, Αχμέτ Ερκάλ, Μαγδαλάς Αλέξανδρος, Μολλά Ιμπράμ Ταρήκ, Σαϊτ Χαλήλ Οζνούρ, Τζελέπης Πάρης και Φράγκατζης Εμμανουήλ. Οι συντονιστές καθηγητές τους είναι οι Μισιρλής Ευάγγελος, Κασάπης Αθανάσιος και Αξιωτίδης Χριστόδουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.