Σεισμος 7,7 Ριχτερ στη Μιανμαρ: Εικονες χαους και καταστροφης στη Νοτιοανατολικη Ασια
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία, από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε τη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) βορειοδυτικά της πόλης Sagaing σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, προσθέτει το USGS (Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο).
43 οικοδόμοι αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός ημιτελούς πολυώροφου κτιρίου εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στην Μπανγκόκ. Υπάρχουν αναφορές για δρόμους που λυγίζουν στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ Ναϊπιντάου, ενώ ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές αλλού στην Ταϊλάνδη και στη νοτιοδυτική Κίνα.
Η Μιανμάρ βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή από τότε που μια στρατιωτική χούντα κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 2021. Η πληροφόρηση επί τόπου είναι δύσκολη.
Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης αναφέρει ότι 90 αγνοούμενοι και τρεις νεκροί έχουν εντοπιστεί στο σημείο της κατάρρευσης πολυώροφου κτιρίου στη Μπανγκόκ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

