Σειρα επαφων με Πρεσβεις Μουσουλμανικων Αραβικων χωρων ειχαν στην Αθηνα οι Μουφτηδες Κομοτηνης και Ξανθης

Τους ενημέρωσαν για τις αρμοδιότητες των Μουφτειών στη Θράκη καθώς και για θρησκευτικά ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας

Στην Αθήνα βρέθηκαν το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου όπου και πραγματοποιήσαν σειρά επαφών και συναντήσεων με τους Πρέσβεις των Μουσουλμανικών Αραβικών χωρών στην Αθήνα.  
 
Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες συμμετείχαν πρώτα στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης του Κουβεϊτ στην Αθήνα κ. Saud Faisal Saud AlDaweesh σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς εκ των προσκεκλημένων εκπροσώπων και διπλωματών μουσουλμανικών χωρών.
 
Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης επισκέφθηκαν επίσης τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Φαρίντ Μονίμπ, συνάντηση η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα κατά τη διάρκεια της οποίας οι κ.κ. Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Μονίμπ στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε πρόσφατα ως Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα ευχαριστώντας παράλληλα στο πρόσωπό του το σύνολο των αρχών και των αξιωματούχων της Αιγύπτου, για τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλασσαν κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Κάιρο.
 

Ο Αιγύπτιος Πρέσβης ενημερώθηκε από τους Μουφτήδες για τα θρησκευτικά θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης καθώς και για τις αρμοδιότητες των Μουφτειών στην Θράκη και έλαβε πρόσκληση από πλευράς των δύο Μουφτήδων να επισκεφθεί την περιοχή και να δει επί τόπου τα μουσουλμανικά θρησκευτικά μνημεία της Θράκης.
 
Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου στο πλαίσιο των επαφών τους στην Αθήνα επισκέφθηκαν τέλος και τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα κ. Abdulaziz Ali Al-Naama, τον οποίο επίσης ενημέρωσαν για τα θρησκευτικά θέματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης καθώς και για τις δικαιοδοσίες των Μουφτήδων στην Θράκη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.