Σειμενιδες και Πιτεραδες και Τσεστος στη σκηνη του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού, Χορού και Αναψυχής

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα η τελετή έναρξης του 5ου Συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού, Χορού και Αναψυχής (ΑΤοΧΑ) με τίτλο «Τεχνολογίες Industry 4.0: Εφαρμογές στον Αθλητισμό, τον Τουρισμό και το Χορό», που διοργανώθηκε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Το Συνέδριο αποτελεί μέρος του μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρωμένων, Χορός» της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ, τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του Συνεδρίου κ. Δημήτρης Γουλιμάρης και στα πλαίσιά του πραγματοποιήθηκαν στρογγυλές τράπεζες και σεμινάρια με θέματα του άμεσου ενδιαφέροντος των ανθρώπων του Χορού, της Αναψυχής και του Αθλητικού Τουρισμού παράλληλα με παρουσιάσεις των προφορικών ανακοινώσεων και των e-posters ερευνητικού επιπέδου και πρακτικού ενδιαφέροντος, που εγκρίθηκαν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης τους.

Συνολικά φιλοξενήθηκαν 64 παρουσιάσεις εργασιών, εκ των οποίων οι 29 δια ζώσης, 22 εξ αποστάσεως και 13 σε πόστερ, με 47 μοναδικούς πρώτους εισηγητές.

«Είναι ένα συνέδριο που βοηθά στην ακαδημαϊκή ωρίμανση των μεταπτυχιακών φοιτητών μας» σημείωσε, με συνέδριο και μεταπτυχιακό Πρόγραμμα να είναι απολύτως συνδεδεμένα, ενώ οι απόφοιτοί τους είναι αυτοί που τους αξιολογούν τόσο τυπικά, όσο και σε επίπεδο φήμης, με μέχρι τώρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο χορός βέβαια, είναι ένας, με πολλά είδη και προσεγγίσεις, για αυτό και αντιμετωπίζουν το αντικείμενο του χορού ολιστικά με πολλούς από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές τους έχουν εμπειρία σε διάφορα είδη χορού.

Για αυτό και διαφορετικά είδη χορού παρουσιάστηκαν και στην έναρξη της εκδήλωσης, με την παρουσίαση του Εθίμου «Σεϊμένηδες και Πιτεράδες» από το Νέο Σιδηροχώρι, τον χορό «Τσέστο» από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής και ένα «Show Argentine Tango» από τους Γιώργο Λιναρδάτο και την Αφροδίτη Θηβαίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.