Σε θεσεις μαχης οι αγροτες εξω απο την «Agrotica»

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο

Παραταγμένα έξω από την ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica», εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης και καταγγέλλοντας τις συνολικές πολιτικές της ΕΕ οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλούν το μέλλον τους.

Παρά την επιχείρηση κατευνασμού από το Μαξίμου, νέα μπλόκα στήνονται από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, ενώ τα υπάρχοντα ενισχύονται και ταυτόχρονα πραγματοποιούνται πολύμορφες δράσεις όπως αποκλεισμοί κεντρικών Εθνικών Οδών ή μηχανοκίνητες κινητοποιήσεις μέσα σε πόλεις.

Η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων χτυπά αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Κλιμάκωση αναμένεται σήμερα Σάββατο, οπότε και αναμένεται το μεγάλο συλλαλητήριο στην «Agrotica».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής έχει απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ), καλώντας γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο «την αγωνιστική τους πίεση, αφού είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας».

Άλλωστε, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο, από τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.