Σε θερμομετρηση υποβαλλονται οσοι εισερχονται του Δημαρχειου Αλεξανδρουπολης

Στο πλαίσιο λήψης δραστικών μέτρων πρόληψης και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό

Δραστικά μέτρα πρόληψης φαίνεται να λαμβάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, έτσι ώστε να  διασφαλίσει την διατήρηση της δημόσιας υγείας.
 
Έτσι, από χθες το πρωί και σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, υποβάλλει σε θερμομέτρηση μέσω θερμομέτρου υπερύθρων, όσους εισέρχονται στο Δημαρχείο της πόλης.
 
Να σημειωθεί, πως πέραν των σχολείων του Δήμου και των ΚΑΠΗ, κλειστό θα παραμείνει και το ωδείο, η Δημοτική βιβλιοθήκη και το Κέντρο Δια βίου Μάθησης.
 

Όσο για το Δημοτικό Κολυμβητήριο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γνωστοποιεί πως θα παραμένει κλειστό έως τις 24 Μαρτίου και κατ’ εξαίρεση θα λειτουργήσει για τα αγωνιστικά τμήματα και τους διακεκριμένους αθλητές σύμφωνα με τα οριζόμενες υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 
Για όλες τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις η λειτουργία τους ορίζεται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με παρουσία άνω των εξήντα (60) ατόμων στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος» (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020).
 
«Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στον δήμο μας. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (www.eody.gov.gr), στην τήρηση των ατομικών κανόνων υγιεινής», υπογραμμίζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.