Σε σπασμενο αγωγο οφειλεται η διακοπη της υδροδοτησης στο ανατολικο μερος της Κομοτηνης

Η βλάβη αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ μετά τις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής

Ένα σπάσιμο στον κεντρικό τροφοδοτικό στην Οδό Αδριανουπόλεως στο κέντρο της Κομοτηνής, στάθηκε ικανό για την πλήρη διακοπή της υδροδότησης ενός μεγάλου μέρους του ανατολικού τμήματος της Κομοτηνής.
 
Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακή, 6 Μαΐου, σε έναν εκ των μεγαλύτερων όπως τόνισε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αγωγούς της πόλης, με αποτέλεσμα την παρουσία θολού νερού σε κάποιες περιπτώσεις ή και της πλήρους διακοπής της υδροδότησης στην πλειοψηφία των περιοχών της Αδριανουπόλεως, του κολυμβητηρίου, του Κικιδίου, ακόμα και των οικισμών Ροδίτη και Θρυλορίου.
 

Από τα πρώτα λεπτά της διακοπής στο σημείο έσπευσαν συνεργία της ΔΕΥΑΚ, με 11 συνολικά εργαζομένους οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα, ξεκινώντας άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασής του.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σπάσιμο του αγωγού πλημμύρισε κομμάτι της Αδριανουπόλεως, η κυκλοφορία επί της οποίας αποκλείστηκε, ενώ άμεση ήταν και η ενημέρωση των πολιτών τόσο με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ όσο και μέσω μηνυμάτων που απεστάλησαν σε περισσότερους από 2500 καταναλωτές. 
 
Στο σημείο ήταν καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης ο οποίος σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» εξήγησε το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν για την επίλυσή του.
 

Η υδροδότηση επανήλθε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στο σύνολο των περιοχών που είχε διακοπεί, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρη  Καρασταύρου το σπάσιμο ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα ταλάντωσης και ακολούθως αστοχίας υλικού.
 
Όπως έκανε γνωστό πρόκειται για αγωγό, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1992- 1994, ενώ σε άλλο σημείο είχε σπάσει και πριν από τρία περίπου χρόνια.
 
Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη βλάβη για την επιδιόρθωσή της χρειάστηκε να δημιουργηθεί μεγάλο σκάμα, με αποτέλεσμα να εισέλθουν πολλά νερά με χώματα στο σημείο του αγωγού, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η εμφάνιση θολού νερού, νερού δηλαδή με χώμα,  σε κάποιες περιοχές.
 
Ωστόσο όπως εξήγησε και χθες, Δευτέρα  οι μηχανισμοί καθαρισμού της ΔΕΥΑΚ παρέμειναν ανοιχτοί ούτως ώστε να εξαλειφθεί όποια παρουσία χώματος υπήρξε στο νερό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.