Σε προγραμμα Erasmus+ συμμετεχει το ΓΕΛ ΔΕ Σαπων

10 εκπαιδευτικοί του θα επιμορφωθούν σε 5 ευρωπαϊκές χώρες

Από το προηγούμενο έτος κατόπιν αξιολογήσεως που διενεργήθηκε από εξωτερικούς αξιολογητές του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), η αίτησή του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών με τίτλο “ΜΕΤA-μορφώνουμε την πολυπολιτισμική αίθουσα σε διαπολιτισμική: ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών”, με κωδικό αριθμό 2020-1-EL01- KA101-077868, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση. Η πανδημία του covid-19 όμως ανέβαλε την παρακολούθηση και την διαδικασία συμμετοχής των εκπαιδευτικών του σχολείου σε αυτή την κινητικότητα.  Πρόκειται για κινητικότητα εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος και προσβλέπει στην επαγγελματική εξέλιξη μέσω της επιμόρφωσης, των εκπαιδευτικών εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σχολείο της Ροδόπης συμμετέχει στο σύνολο με 10 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων οι 7 θα επιμορφωθούν σε σεμινάρια (με πλούσιο θεματολόγιο που αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία) τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ισλανδία, Γαλλία σε διάφορες πόλεις αυτών των κρατών, 2 θα επιμορφωθούν εντός της τάξης παρακολουθώντας δια ζώσης μαθήματα της ειδικότητας τους στην Γαλλία και 1 εκπαιδευτικός θα διδάξει δια ζώσης σε σχολείο της ειδικότητάς του στην Ισπανία.

Η αρχή έγινε από την Ιταλία και το Σοβεράτο της Καλαβρίας με το σεμινάριο: “Coaching & Mentoring – Innovative techniques for teachers, mentors, and educators to fight drop up and motivate all”. Το σεμινάριο παρακολούθησε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Βασιλειάδης. Το συγκεκριμένο σεμινάριο αφορούσε στη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο  Coaching & Mentoring και καλές πρακτικές που βοηθούν την παιδαγωγική διαδικασία εντός της σχολικής μονάδας. Οι συμμετέχοντες σε αυτό το σεμινάριο προέρχονταν από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Λετονία και στο σύνολό τους ήταν 21 εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα διήρκεσε από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.