Σε πληρη ετοιμοτητα για τα αποτελεσματα των Πανελλαδικων οι Διευθυνσεις Εκπαιδευσης

Μαριγούλα Κοσμίδου, Αν.Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ «Εύχομαι το σύνολο των υποψηφίων να δουν τους στόχους που έθεσαν να εκπληρώνονται»

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να μπει σήμερα στη μια το μεσημέρι, όταν και όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες τους τόσο σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ.

Όπως ανακοινώθηκε χθες οι καταστάσεις που αναμένεται να αναρτηθούν τόσο στα ΓΕΛ όσο και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες, ενώ οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Την ετοιμότητα τόσο του Υπουργείου Παιδείας που για δεύτερη χρονιά ολοκληρώνει σύντομα τη διαδικασία των βαθμολογιών, όσο και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης επεσήμανε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 28 Ιουνίου η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ.Μαριγούλα Κοσμίδου, η οποία ευχήθηκε το σύνολο των υποψηφίων να δουν τους στόχους που έθεσαν να εκπληρώνονται.

«Όλοι κάναμε έναν αγώνα. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Κάποιοι  δεν θα δουν αυτό το οποίο περίμεναν να δουν γιατί είναι η στιγμή, είναι η ώρα, ίσως να μην βρεθήκαμε σε μια καλή μέρα, ίσως να μην μπορέσαμε να καταλάβουμε πώς αποτυπώνεται η γνώση» ανέφερε η ίδια για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «έχουμε όμως μπροστά μας τη δεύτερη ευκαιρία να συγκεντρωθούμε, να οργανωθούμε, να αποφασίσουμε πραγματικά ότι αυτός είναι ο στόχος μας και να είμαστε στοχοπροσηλωμένοι, πάντα με αναστοχασμό, τι θέλω να κάνω και πού θέλω να πάω, αξιολογώντας τη δεύτερη χρονιά, πολύ πιο  ελεύθεροι από χρόνο, μη έχοντας τη δέσμευση να βρεθώ στο σχολείο μου οπωσδήποτε το πρωί,  να αξιοποιήσω αυτόν τον χρόνο πολύ καλύτερα, να είμαι πολύ πιο ώριμος και να έχω δει πού ακριβώς πήγα όχι καλά και να ξαναπροσπαθήσω, εφόσον επιθυμώ την εισαγωγή μου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας».

«Πολλοί πήγανε για να δουν τη διαδικασία. Πολλοί πήγανε με υψηλούς στόχους» πρόσθεσε ευχόμενη τα αποτελέσματα να είναι αντάξια των στόχων που ο κάθε υποψήφιος ξεχωριστά έθεσε για να υπογραμμίσει πως ακολουθεί η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, γεγονός που απαιτεί σκέψη και ορατότητα του αύριο.

Η ώρα του μηχανογραφικού

Ήδη όπως εξήγησε έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης κωδικών από τα λύκεια της περιοχής, διαδικασία που θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων σε σχέση με το χρονικό διάστημα συμπλήρωσης και κατάθεσης των μηχανογραφικών.

Η ίδια και σε αυτήν την διαδικασία κάλεσε τους υποψηφίους να είναι σε  συνεργασία πάντα με το σχολείο τους, να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, να λύνουν τις απορίες τους μέσα από το σχολείο και να απευθύνονται για οτιδήποτε έχουν στο σχολείο τους, το οποίο όπως τόνισε καταληκτικά «σαφέστατα ήταν τόσα χρόνια αυτό το οποίο τους στήριξε και τους καθοδήγησε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.