Σε περιπετεια για γερα νευρα προεκυψε το λαθος θετικο rapid test

Απίστευτη ταλαιπωρία Ξανθιώτη που δε νοσεί και εδώ και πέντε μέρες προσπαθεί να αποχαρακτηριστεί και να βγει από την καραντίνα

Σε περιπέτεια για γερά νεύρα και αστείρευτη υπομονή έχει εξελιχθεί η διαδικασία αποχαρακτηρισμού ασθενή covid σε περίπτωση που προκύψει λάθος θετικό rapid test. Αυτό βιώνει ένας πολίτης Ξάνθης, που βρίσκεται εδώ και πέντε μέρες σε καραντίνα, με καθημερινούς ελέγχους από την Πολιτική Προστασία ενώ δεν νοσεί!

Την Παρασκευή προέβη σε προληπτικό έλεγχο με γρήγορο τεστ αντιγόνου, όπου το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ωστόσο, επειδή διαπίστωσε ότι κανείς στο περιβάλλον του δε νοσούσε και λάμβανε επιμελώς τα μέτρα προστασίας, έκανε λίγες ώρες αργότερα PCR τεστ του οποίου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ομοίως και την επόμενη μέρα προέβη σε μοριακό έλεγχο, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να αποχαρακτηριστεί από ασθενής covid και να μπορέσει να επιστρέψει στη δουλειά και τη ζωή του.

Αυτή η διαδικασία εξελίχθηκε σε πραγματικό δαίδαλο, αφού με ΦΕΚ της Παρασκευής η αρμοδιότητα του αποχαρακτηρισμού ασθενών μεταβιβάστηκε από τον ΕΟΔΥ στο…. Αυτοτελές τμήμα θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μητρών ασθενών του Υπουργείου Υγείας, τα στοιχεία επικοινωνίας του οποίου δεν υπάρχουν καν στο site του Υπουργείου και στο 1135 δεν είχε φτάσει καμία ενημέρωση ώστε να δοθούν σχετικές πληροφορίες επικοινωνίας.

Τελικά, ακόμη και όταν εντοπίστηκε το e-mail και πράγματι έγινε άμεση επεξεργασία του αιτήματος (αν και δε λειτουργεί τα σαββατοκύριακα, όπως ο ΕΟΔΥ), αυτό διαβιβάστηκε στην ΗΔΙΚΑ για το «εξιτήριο» του ΑΜΚΑ. Εκεί, πάλι ο αρμόδιος αναζητείται.

Άρα, ο πολίτης είναι ασθενής για τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, έως ότου αποχαρακτηριστεί, αλλά έχει δύο αρνητικά μοριακά τεστ που λένε ότι δεν έχει κορωνοϊό!

Το θέμα που εγείρεται, πέραν της «δυστοπίας» του να πρέπει να τηρείς καραντίνα με την απειλή του προστίμου των 5.000 ευρώ, ενώ δεν έχεις covid, είναι ότι ο μη αποχαρακτηρισμός ή η καθυστέρηση έχουν και άλλες συνέπειες, ως προς τη λήψη της αναμνηστικής δόσης, τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας κλπ.

Ευχές στον… ασθενή για καλά ξεμπερδέματα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.