Σε «παραδοση» εξελισσονται οι διακρισεις στην εκπαιδευτικη ρομποτικη για το 1ο Μειονοτικο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Δύο ομάδες του σχολείου συμμετείχαν στους τελικούς του WRO HELLAS και απέσπασαν ισάριθμα βραβεία

Στους τελικούς του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργάνωσε ο WRO HELLAS,  συμμετείχαν δύο ομάδες του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρο στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών στις 26 Μαρτίου με τις ομάδες του σχολείου τις πόλεις μας να καταφέρνουν να διακριθούν.

Το σχολείο δημιουργεί έτσι μια «παράδοση» στην εκπαιδευτική ρομποτική, αφού και την περσινή χρονιά ομάδες του σχολείου κατάφεραν στον ίδιο διαγωνισμό να βραβευτούν.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 300 ομάδες από όλη την Ελλάδα και περισσότερα από 1.500 παιδιά μαζί με τους προπονητές τους με κύρια θεματολογία το «Η πόλη που ονειρεύομαι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, οι ομάδες του σχολείου έλαβαν μέρος στην κατηγορία με θέμα «Εξελίσσω την πόλη μας με απλές μηχανές», στην οποία κατηγορία συμμετείχαν 48 ομάδες πανελλαδικά.

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Γ΄ τάξη του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής και απαρτιζόταν από 4 παιδιά κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη εργασία μηχανολογίας έργου. Η θεματολογία του έργου τους ήταν «Διευκολύνω τη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες». Η ομάδα που εκπροσώπησε την Δ΄ τάξη του Σχολείου και απαρτιζόταν από 6 παιδιά κέρδισε το πρώτο βραβείο της καλύτερης μακέτας. Η θεματολογία του έργου τους ήταν «Έξυπνο Πάρκο και Τροχός του Βιβλίου».

«Ευχαριστούμε εγκαρδίως πρωτίστως τους μαθητές, την εκπαιδεύτρια, την προπονήτρια μας, τη Διεύθυνση του Σχολείου αλλά και τους γονείς που πάντα μας στήριξαν για να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε την πόλη και το σχολείο μας αντάξια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μη παραλείποντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τον  δήμαρχο Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης για την υποστήριξή τους.

Τέλος εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς τους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως «είναι πηγή υπερηφάνειας και τιμής που κατάφεραν και έχουν κατακτήσει τις καρδιές με έργα παιδικού πνεύματος σχεδιασμένα από την κατανόηση, τη μάθηση και τη ζωή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.