Σε ολη τη Ροδοπη φτανει η ενημερωση για τη σωστη χρηση των φαρμακων

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας για την ορθολογική φαρμακευτική χρήση

Ενημέρωση για τη σωστή χρήση των φαρμάκων, τη σημασία της ανακύκλωσης με καταστροφή των ληγμένων και διάθεση σε τρίτους των αχρησιμοποίητων οικιακών φαρμάκων πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 18 Απριλίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης μαζί με εκπαιδευόμενους των ΔΙΕΚ Κομοτηνής και των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Κομοτηνής.
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας τόσο με την ενημέρωση στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, αλλά και με ενημέρωση σε Ίασμο και Φιλλύρα, ενώ την Πέμπτη συμμετέχουν και στην ημερίδα της Εβδομάδας που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, από την αρχή της σχολικής χρονιάς προχωρούν στην διανομή 80.000 φυλλαδίων για την ενημέρωση των κατοίκων της Ροδόπης για τα φάρμακα, με τη βοήθεια των τεσσάρων Δήμων.
 
Ήδη έχουν γίνει 35 ομιλίες για το θέμα στα σχολεία της Ροδόπης, και υπολείπονται 8 μέχρι το τέλος της χρονιάς, με 6,5 χιλιάδες μαθητές να ενημερώνονται για τη σωστή χρήση των φαρμάκων και την προφύλαξη από τα ναρκωτικά, τα αναβολικά και την αγορά φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής από το διαδίκτυο.
 
Από αυτές υπήρξε πολύ σημαντική ανταπόκριση και, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τσαπέκος οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης θα συνεχίσουν τις παρουσιάσεις σε μια σειρά από φορείς και συλλόγους, ενώ θέλουν κάθε τρία χρόνια να κάνουν την ενημέρωση στα σχολεία, ώστε να ενημερώνουν τη νέα «φουρνιά» μαθητών.
 
«Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί την ώρα που μοιράζαμε τα φυλλάδια αυτά, βλέπω  ότι ο κόσμος γνωρίζει, έχει πάρει το φυλλάδιο και το έχει διαβάσει» τόνισε, ευχαριστώντας τους τέσσερις Δήμους που συμμετείχαν στη διανομή των φυλλαδίων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της διανομής.
 
Στο χώρο βρέθηκαν και αρκετοί από τους περίπου 50 φοιτητές από τα ΔΙΕΚ Κομοτηνής και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, που εκπαιδεύονται στις ειδικότητες βοηθού φαρμακείου και τεχνικού φαρμάκων αντίστοιχα.
 
Όπως τόνισε η κ. Αναστασία Καρρά, χημικός και εκπαιδεύτρια και στις δύο ειδικότητες, τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούν να έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία, κάνοντας δράσεις, να γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό τι κάνει ένας βοηθός φαρμακείου και ένας τεχνικός φαρμάκων.
 
Παράλληλα έρχονται και οι ίδιοι πιο κοντά στους πολίτες, καταλαβαίνοντας, πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, πώς μπορούν να τους βοηθήσουν.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.