Σε νεο κτιριο θελει να μεταστεγασει το 11ο Νηπιαγωγειο ο Δημος Κομοτηνης

Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο που υπάρχουν ήδη το 8ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Στην τροποποίηση των όρων δόμησης του οικοπέδου που στεγάζονται σήμερα το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, με σκοπό την ανέγερση εντός του νέας κτιριακής μονάδας για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των νηπίων του 11ου Νηπιαγωγείου, που σήμερα συστεγάζεται με το 6ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής.

Για την αναγκαιότητα μεταστέγασης του 11ου Νηπιαγωγείου έχει ενημερώσει το Δήμο Κομοτηνής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, για αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την πρόταση, που έγινε μετά και την υπόδειξη του Υπουργείου Παιδείας, για αύξηση του μέγιστου ποσοστού κάλυψης, του συντελεστή δόμησης και της προβλεπόμενης ελάχιστης απόστασης από τις ρυμοτομικές γραμμές.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρασταύρου, έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη για το νέο κτίσμα. Μετά την αλλαγή των όρων, θα προχωρήσουν στην έκδοση οικονομικής άδειας του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου.

Αυτή τη στιγμή αναζητείται χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή του, αλλά ο Δήμος θέλει να είναι έτοιμος ώστε να μην καθυστερήσουν όταν αυτό βρεθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.