Σε νεα στεγη το ΚΔΑΠ του Δημου Κομοτηνης

Μετεγκαθίσταται στο κτίριο της Παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Νατάσα Λιβεριάδου, Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ

«Ο νέος χώρος θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο έργο του ΚΔΑΠ»

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής (ΚΔΑΠ Κομοτηνής).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στα γραφεία της επιχείρησης έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, για να ακολουθήσουν όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων στις 9 Αυγούστου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περίοδος των ενστάσεων, με τα οριστικά αποτελέσματα να αναμένονται περίπου στις 13 Αυγούστου.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής είναι μια δομή η οποία μετρά αρκετά χρόνια λειτουργίας με την υφιστάμενη διοίκηση της ΔΚΕΠΠΑΚ και του Δήμου να το έχουν όπως υπογράμμισε η κ. Λιβεριάδου αναδομήσει πλήρως. Η λειτουργία του είναι 12μηνη, καλύπτοντας και το «κενό» των σχολείων κατά τις θερινές διακοπές, έχοντας μάλιστα λάβει την απόφαση τους θερινούς μήνες τα προγράμματά του να υλοποιούνται το πρωί ούτως ώστε να «καλύπτονται» και οι εργαζόμενοι γονείς.

Όπως έκανε δε γνωστό η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ η επόμενη χρονιά 2021-2022 θα βρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΚΔΑΠ σε νέα στέγη, καθώς με απόφαση του Δήμου Κομοτηνής θα παραχωρηθεί το κτίριο της πρώην Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, όπου όπως τόνισε θα αποτελέσει πλέον τη μόνιμη βάση του ΚΔΑΠ. «Είναι ένας χώρος πολύ ζεστός, στο κέντρο της πόλης, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν, ο οποίος θεωρώ ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά στα προγράμματά μας» τόνισε η ίδια για να εκφράσει την αισιοδοξία της πως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τους βρει στις νέες εγκαταστάσεις.

Αναφερόμενη στις προϋποθέσεις του προγράμματος η κ. Λιβεριάδου εξήγησε πως αφορά σε άνεργες μητέρες με δελτίο ανεργίας που βρίσκεται σε ισχύ, εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ή αυτοαπασχολούμενους, για να καλέσει τους γονείς να κάνουν την προετοιμασία που απαιτείται με βασική και κύρια την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης του περασμένου έτους 2020.

Ερωτηθείσα ως προς το πρόγραμμα των δράσεων που αναπτύσσονται στο ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής, η ίδια αναφέρθηκε στην πληθώρα διαφορετικών ειδικοτήτων των συνεργατών του προγράμματος, μεταξύ των οποίων νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, γυμναστές αλλά και μουσικοί, που προσφέρουν στα παιδιά μια συνολική δημιουργική και ευχάριστη εμπειρία.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής αφορά σε παιδιά από 5,5 έως και 12 χρόνων, μαθητές δηλαδή της Α’ έως την ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού.

Να υπενθυμίσουμε πως οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ, στην οδό Κούλογλου 14, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2531031022.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.