Σε λειτουργια το νεο αντλιοστασιο της ΔΕΥΑΚ στο Κοσμιο

Κανονικά η υδροδότηση του οικισμού μετά τα προβλήματα της Δευτέρας – Αποκαταστάθηκε ο αγωγός

Σε λειτουργία τέθηκε χθες το νέο αντλιοστάσιο του Κοσμίου, δίνοντας παράλληλα τέλος στα προβλήματα υδροδότησης του οικισμού που παρατηρήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτο Τσακιρίδη το πρόβλημα οφειλόταν σε σπάσιμο του αγωγού που οδήγησε και στην εισροή υλικών εντός του δικτύου. Τα αρμόδια συνεργεία της ΔΕΥΑΚ επενέβησαν άμεσα αδειάζοντας με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την δεξαμενή και προχωρώντας στον απαραίτητο καθαρισμό της, με το πρόβλημα να αποκαθίσταται έως τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Η χθεσινή όμως ημέρα ήταν σημαντική για την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Τσακιρίδης τέθηκε σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο του οικισμού που περιλαμβάνει ένα  δίκτυο τεσσάρων γεωτρήσεων και ενός αγωγού που αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες νερού τόσο του Κοσμίου όσο και των οικισμών Μικρού και Μεγάλου Δουκάτου και Άγιοι Θεόδωροι.

Ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο των εργασιών, στον παράδρομο της Εγνατίας το ύψος του οικισμού, επιβλέποντας την εξέλιξή του για να τονίσει πως πρόκειται για ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και αναμένεται να ολοκληρωθεί και με την αδειοδότηση των δύο νέων γεωτρήσεων του Κοσμίου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δεν παρέλειψε να επαναλάβει την συγνώμη του συνόλου των μελών της επιχείρησης προς τους κατοίκους του οικισμού για την ταλαιπωρία, για να διαβεβαιώσει προς αποφυγή λανθασμένων ερμηνειών πως οι έλεγχοι της ποιότητας του νερού γίνονται αδιάλειπτα κάθε εβδομάδα από την ΔΕΥΑΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.